Foto: Per Frank Paulsen

Nu falder dommen: Aalbæk-sagen afsluttes

Klokken 11.30 falder dommen i smuglersagen fra Aalbæk.

Fredag klokken 11.30 falder dommen i Aalbæk-sagen hvor fem nordmænd er tiltalt for at smugle 250 kilo hash ind i Danmark og videre til Norge.

Smuglingen blev forpurret 6. januar 2013, da Nordjyllands Politi i samarbejde med politiets aktionsstyrke slog til på Aalbæk Havn. Her blev to nordmænd anholdt og en tredje dræbt i forsøget på at undslippe politiet.

Siden er yderligere tre mænd blevet anholdt og varetægtsfængslet og præcis et år senere kom sagen for Retten i Hjørring.

TV2/Nord er med i retten og bringer afgørelsen i sagen, så snart den foreligger.

 

 

 

Aalbæk-sagen fra start til slut


  • 6. januar 2013: Nordjyllands Politi slår sammen med politiets aktionsstyrke til mod tre smuglere på Aalbæk Havn. En af smuglerne bliver dræbt af skud, mens en betjent og en af de to tilbageværende smuglere blev såret.
  • 8. januar 2013: Dagene efter politiaktionen sættes fokus på Aalbæk som smuglerhavn.
  • 8. januar 2013: De to anholdte normænd varetægtsfængsles i fire uger. De kærer begge kendelsen, som stadfæstes i landsretten.
  • 11. januar 2013: En 28-årig nordmand efterlyses internationalt for sin formodede rolle i Aalbæk-sagen.
  • 28. marts 2013: En 38-årig mand efterlyses internationalt. Han varetægtsfængsles 7. juni. Han formodes at være bagmanden bag smuglingen og har under sagen overhovedet ikke udtalt sig.
  • 13. juni 2013: En 45-årig mand, anholdes og varetægtsfængsles.
  • 26. juni 2013: Den 28-årige anholdes efter mere end fem måneders efterlysning. Han kontakter selv politiet og anholdes i Nordsjælland.
  • 28. oktober 2013: Sagens anklageskrift er færdigt og udleveres til pressen. Heraf fremgår det, at flere af de tiltalte har haft telefonisk kontakt på trods af deres varetægtsfængslinger. I Retten i Hjørring kommer det frem, at Nordjyllands Politi har lyttet med i de tiltaltes samtaler hele tiden.
  • 6. januar 2014: Efter præcis et år indledes straffesagen mod de i alt fem tiltalte. I retten har to af de tiltalte erkendt smugling af henholdsvis 45 og 80 kilo hash. Der er altså 135 kilo hash, som ingen tiltalte har erkendt. Den 28-årige har dog erkendt smugling, men vidste ikke hvor meget, han smuglede.
  • 28. februar 2014: Dommen skal falde i Aalbæk-sagen. Anklageren mener at alle tiltalte har været lige vigtige i sagen, mens forsvareren for den 38-årige hovedmistænkte slår på, at anklageren ikke har noget fældende bevis.