Nu kan du sikre dit fradrag for håndværkere

Foto: TV2/Nord

Det er med at komme til tasterne, hvis man skal have fradrag for håndværkerudgifter i 2011.

Malerarbejde, professionel hjælp til rengøring eller renovering af det nye hus.

For alle danskere, som har haft udgifter til håndværkeres arbejdsløn eller anden service, er det nu tid til at sikre sig håndværkerfradraget.
Skat understreger, at fradraget først er i hus, når Skat har fået oplysningerne om arbejdet, og det kan man taste ind indtil den 29. februar 2012.

- Herefter lukker indtastningssiden, så vi kan nå at få fradraget med på årsopgørelsen for 2011. Men udgifter for 2012 kan man indberette løbende i hele 2012, siger kontorchef i Skat Henrik Kähler.

En del borgere har allerede indtastet servicefradraget på forskudsopgørelsen. Men for at få fradraget, skal man også indberette udgifterne til årsopgørelsen, påpeger Skat.

Der skal ikke dokumentation med, når man indberetter et servicefradrag. Men Skat kan bede om at se dokumentationen for arbejdet og betalingen i tre år efter, at fradraget er kommet på årsopgørelsen.

Fristen den 29. februar gælder også for selvstændigt erhvervsdrivende, der ellers kan selvangive helt frem til 1. juli.

Servicefradraget er på 15.000 kroner pr. person over 18 år, og det dækker arbejdsløn til service og vedligeholdelse udført efter 1. juni 2011. Det er en betingelse, at arbejdet er betalt med betalingskort eller via en bank eller netbank.

/ritzau/

Forsiden lige nu