LIGE NU:

Nu kommer togene til Vendsyssel

Der kommer igen til at køre tog i Vendsyssel fra december. Det står klart efter, der onsdag eftermiddag har været forhandlinger i Transportministeriet.

Politikerne har besluttet, at der i begyndelsen af december bliver sejlet DSB-togsæt til Vendsyssel, hvor de så vil blive indsat på de ruter, hvor der ikke har været tog, siden jernbanebroen i Aalborg blev påsejlet. Det fortæller Rasmus Prehn, trafikordfører for Socialdemokraterne.

Planen er at genintroducere køreplanen med tog mellem Lindholm og Frederikshavn den 9. december 2012 Indtil broen åbner, vil der fortsat være busser mellem Lindholm og Aalborg. Der indsættes i myldretiden også ekspresbusser fra Hjørring og Brønderslev for at sikre god forbindelse for de mange pendlere i Nordjylland og for de mange rejsende, der skal videre syd på med tog fra Aalborg. Denne ordning skal foreløbigt vare indtil jul, hvorefter det fortsatte behov vurderes.

- Jeg opfatter det som et tiltrængt lille plaster på såret til de nordjyske passager. Jeg håber, at det kommer til at fungere, siger Rasmus Prehn.

Ti tog forventes at køre igen i Nordjylland den 9. december 2012 efter testkørsel på de nye spor.

De ti tog er 2 IC3-togsæt og 8 MR togsæt, der transporteres via Sverige, under forudsætning af, at DSB opnår de fornødne tilladelser -og videre med færge Göteborg-Frederikshavn til Nordjylland.