LIGE NU:

Ny Limfjordsforbindelse: Modstander fik politikere til at lytte om støj

Henrik Sakstrup var tirsdag i deputation i Folketingets transportudvalg for at argumentere imod en ny fjordforbindelse ved Aalborg. Især gjorde han opmærksom på risiko for støjgener.

Medlemmer af Folketingets transportudvalg fik tirsdag præsenteret en række udfordringer med støj, som en ny Limfjordsforbindelse ved Aalborg kan indebære. Henrik Sakstrup var, som repræsentant for borgerbevægelsen mod en Egholm-forbindelse, i deputation i udvalget.

Han har som lægmand sat sig ind i støj-spørgsmålet og mener, at flere steder vil man i områderne omkring en eventuelt kommende motorvej vest om Aalborg få gener, der overstiger, hvad Miljøstyrelsen anbefaler - og i særdeleshed, hvad WHO anbefaler.


quote Henrik Sakstrup fremlagde på en sober og ordentlig måde nogle sider af projektet, som jeg er sikker på vil blive gransket nærmere af udvalget.

rla Hav (S), medlem af Folketingets transportudvalg

Det gælder eksempelvis nord for Limfjorden, hvor motorvejen på grund af den ny jernbane til Aalborg Lufthavn vil skulle løftes op på en dæmning - med, mener Henrik Sakstrup, deraf følgende risiko for støjgener via vestenvind i en større del af Nørresundby, end VVM-redegørelsen lægger op til.


Det nordjyske medlem af transportudvalget, Orla Hav (S), siger, at han ikke er enig i borgerbevægelsens holdning - at der ikke bør anlægges en ny motorvej i Egholm-linjen.

- Men Henrik Sakstrup fremlagde på en sober og ordentlig måde nogle sider af projektet, som jeg er sikker på vil blive gransket nærmere af udvalget, siger Orla Hav.

Høring frem til 30. april

En opdateret VVM-redegørelse for en vestlig fjordforbindelse er i høring frem til 30. april.

Regeringen har bebudet et udspil til en ny infrastrukturplan og håber, at der inden sommerferien kan indgås en aftale om, hvor der det kommende tiår skal investeres i infrastruktur.