LIGE NU:

Nye fiskekvoter: Flere torsk må hales i land i 2018

Onsdag morgen har fiskeriminister Karen Ellemann (V) afsluttet forhandlingerne om næste års fiskekvoter i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat, og de giver gode udsigter for dansk fiskeri i 2018.

Den danske fiskeriminister Karen Ellemann (V) var ikke kun i Bruxelles for at diskutere de hollandske bomtrawleres adfærd i Skagerrak med sin hollandske ministerkollega.

Øverst på dagsordenen var faktisk forhandlingerne om næste års fiskekvoter for netop Skagerrak, Nordsøen og Kattegat, og selv om forhandlingerne var svære, faldt der onsdag morgen en aftale på plads. Det meddeler ministeren i en pressemeddelelse.

Fiskekvoterne er ifølge ministeren landet på et meget tilfredsstillende niveau, som ligger på det samme høje niveau som i 2017. Især kvoterne for torsk og jomfruhummer stiger for de danske fiskere fra den 1. januar 2018. 

- Det ligger mig meget på sinde at lytte til den videnskabelige rådgivning på fiskeriområdet, så vi på samme tid sikrer et bæredygtigt fiskeri, en fortsat positiv udvikling for fiskebestandene og fornuftige kvoter for fiskerne. Jeg glæder mig derfor over, at vi har fået en god aftale i hus for de danske fiskere, der indebærer, at kvoterne fortsat er på niveau med de seneste år, siger Karen Ellemann.

Kvoterne for torsk stiger med henholdsvis 10 og 39 procent i Nordsøen og Skagerrak. Kvoterne for jomfruhummer stiger med 22 procent i Nordsøen, mens fiskerne fra 1. januar må fiske 20 procent mere havtaske i samme farvand. Samtidig reduceres kvoterne for rødspætte, kulmule, tunge.

Se den fulde oversigt over kvoterne herunder.

Fiskekvoter 2018