LIGE NU:

Nye tiltag skal reducere butikstyveri: Nordjyske købmænd er skeptiske

De nordjyske købmænd har ikke den store tillid til justitsminister Søren Pape Poulsens syv nye tiltag mod butikstyveri. De går uden om Nordjylland og er kun målrettet udvalgte områder, lyder kritikken.

I kølvandet på TV2's dækning af problemet med stigende antal butikstyverier, præsenterede justitsminister Søren Pape Poulsen mandag syv initiativer, der skal hjælpe de magtesløse købmænd.

- Det er ikke acceptabelt, at folk, der driver forretning i Danmark, skal opleve det her og stå med en frustration over, at politiet ikke kommer, siger justitsminister Søren Pape (K).

quote Jeg tror bare ikke, der er mandskab nok til det, og nu ved jeg godt, at de er ved at uddanne nogle flere, men de kommer bare ikke i morgen

Jan Jæger, Spar-købmand, Øster Brønderslev

Der skal blandt andet oprettes 5 til 10 såkaldte hot spots, hvor politiet vil øge indsatsen mod butikstyverier.

- Det er da en super idé, men jeg tror ikke, at der bliver en eneste i Nordjylland, siger Jan Jæger, der ejer en Spar-butik i Øster Brønderslev.

Den nordjyske købmænd oplever samtidig, at politiet sjældent rykker ud, når de anmelder et tyveri. Men det skal der også laves om på.

- Politiet skal rykke ud, lyder ordren fra justitsministeren.

Købmanden fra Øster Brønderslev skal do se det, før han tror på det.

-  Jeg tror bare ikke, der er mandskab nok til det, og nu ved jeg godt, at de er ved at uddanne nogle flere, men de kommer bare ikke i morgen, siger Jan Jæger.

Også Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har i dag sagt, at der skal sættes yderligere ind mod butikstyverier.

Tror du nogensinde, du bliver fri for tyverierne?

- Nej nej nej, det kommer aldrig til at ske. Det tror jeg simpelthen ikke på. Jo, så skal vi låse alt inde, så kan det være, men så skal de nok finde ud af at brække den op også, siger købmanden Jan Jæger.

REGERINGENS SYV INITIATIVER MOD BUTIKSTYVERI