01:59

Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Nyrepatient føler sig svigtet

Mona Christiansen fra Veggerby føler sig svigtet af Aalborg Sygehus, efter at hun i 2009 fik en røntgenscanning, der endte med at sætte hendes anden og sidste nyre ud af funktion.

Mona Christiansen på vej hjem efter et af sine tre ugentlige dialysebesøg på Aalborg Sygehus.

- Jeg føler mig træt som et alderdomshjem, nogle dage har jeg det okay, andre kan jeg kun ligge på sofaen, når jeg kommer hjem, siger Mona Christiansen.

Mona Christiansen havde i forvejen mistet sin ene nyre på grund af cancer, og da Aalborg Sygehus i 2009 scannede hende med jodholdig røntgenkontrast, medvirkende det til, at hun også mistede den anden nyre.

- Jeg lå 10 uger på sygehuset, en enkelt dag hjemme og så 10 uger igen på sygehuset. Det var forfærdeligt, siger Mona Christiansen.

Overlæge på Aalborg sygehus Tom Buur, skriver i et brev til Patientforsikringen, at "der ikke er begået nogen fejl." Men i brevet står der også, "Derimod har patienten nok ret i sin påstand om, at jodholdig røntgenkontrast har skadet hendes nyre."

Selvom Aalborg Sygehus erkender, at have skadet Mona Christiansens nyre, så vil de ikke påtage sig det fulde ansvar.

- Sagen er blevet behandlet af en uvildig instans, og Patientforsikringen har ment, at vi ikke har gjort noget forkert, og det er det, jeg forholder mig til, siger direktør Jens Ole Skov.

Når Aalborg Sygehus ikke vil påtage sig det fylde ansvar for at den anden nyre er ødelagt, er en erstatning umulig for Mona Christiansen. Hun er nu tvunget til at være tæt på Aalborg Sygehus resten af sit liv.

- Jeg vænner mig aldrig til det, aldrig, siger Mona Christiansen.