LIGE NU:

Nyt kapitel i EBH-sagen indledes i dag

Sag om kursmanipulation mellem EBH bak og IT-firmaet Trifork begynder i dag.

I dag begynder et nyt kapitel i EBH bank sagen, oplyser DR Nordjylland.

Topfolkene i EBH Bank er sammen med det børsnotede IT-firma Trifork tiltalt for kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed.

Ifølge anklageskriftet skulle de to virksomheder have handlet aktier med hinanden og på den måde have holdt kursen kunstigt høj omkring årsskiftet 2007/2008.

Selv om sagen i sig selv ikke er lige så alvorlig som den tidligere retssag mod Sparekassen Himmerland og EBH Bank, så er den stadig vigtig, mener anklager Hans Fogtdal fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet.

- Vi er i gang med et større sagskompleks om kursmanipulation. Det er en type sager, som ikke har været prøvet før, derfor er denne sag vigtig, siger han.

Sammenlignet med tidligere sager om kursmanipulation er dommene i sagen mod Sparekassen Himmerland og EBH Bank milde, siger Lars Krull Seniorrådgiver ved Aalborg Universitetet.

Han mener at sagen vil være med til at sætte en standart for, hvordan man fremover vil se på kursmanipulation.

- Det vi så i sagen mod EBH Bank og Sparekassen Himmerland, var en forholdsvis mild dom i forhold til de tidligere domme. Derfor bliver det interessant at se udfaldet af denne sag, siger han.