LIGE NU:

Nyt selskab opstår på ruinerne af OW Bunker

Fynsk olierigmand har hyret tidligere OW Bunker-ansatte og starter ny brændstofvirksomhed.

Konceptet bag den krakkede virksomhed OW Bunker fejlede intet, og det har den fynske olierigmand Torben Østergaard-Nielsen set. Han har derfor hyret tidligere OW Bunker-ansatte og etablerer sig med flere nye kontorer i Aalborg.

Det skriver Børsen.

- De har alle en unik indsigt i det at styre og optimere olielagre og var ansvarlige for OW Bunkers fysiske setup i Danmark og Norden, skriver Bunker Holdings koncerndirektør Keld R. Demant i en pressemeddelelse.

Det nye selskab får navnet Unioil Supply og skal udnytte konkursen i OW Bunker til at opbygge et fysisk setup med base i Aalborg.

Målet er at blive det førende selskab i Skandinavien.

OW Bunker med hovedsæde i Nørresundby indgav 7. november en konkursbegæring.

Virksomheden, der primært beskæftigede sig med køb og salg af brændstof til skibe, kollapsede med et tab på 1,6 milliarder kroner.

I 2013 havde selskabet en omsætning på 92,3 milliarder kroner og beskæftigede i alt 622 medarbejdere på verdensplan.

Såkaldte institutionelle investorer, der blandt andet tæller ATP, PFA og AP Pension, har indledt en undersøgelse af OW Bunkers konkurs.

Formålet er at undersøge, om der er basis for at gøre et juridisk ansvar gældende, der kan føre til økonomisk kompensation.

Undersøgelsen vil omfatte hændelsesforløbet i forbindelse med børsnoteringen og forløbet op til konkursen i starten af november.

Samtidig har tusindvis af private investorer, der har tabt penge i forbindelse med konkursen, erklæret, at de ønsker at deltage i en kollektiv erstatningssag oven på kollapset.

I begyndelsen af december meddelte Bagmandspolitiet, at man havde indledt undersøgelser af mulige strafbare handlinger i OW Bunker-sagen.

Den tidligere bestyrelsesformand Niels Henrik Jensen og resten af den tidligere bestyrelse i det krakkede selskab OW Bunker har tidligere udtalt, at de ikke så konkursen komme, før det var for sent.