Nytårsstatus: Der blev slået alarm 106 gange nytårsaften i Nordjylland

01:18

Det blev et nytår med færre fyrværkeri-relaterede ambulance-udrykninger end sidste år.I Nordjylland var der fire fyrværkeri-relaterede udrykninger. En person fik en øjenskade, mens tre har fået håndskader. Det viser tal fra de danske vagtcentraler.

Det blev et nytår med færre fyrværkeri-relaterede ambulance-udrykninger end sidste år.I Nordjylland var der fire fyrværkeri-relaterede udrykninger. En person fik en øjenskade, mens tre har fået håndskader. Det viser tal fra de danske vagtcentraler.

Det danske akutberedskab har med 994 udrykninger med ambulancer, akutlægebiler og akutbiler overordnet set haft et nytår på samme niveau som sidste år

I Nordjylland var der således 106 alarmopkald til 112, mens der var 86 udrykninger. Heraf rykkede ambulancer ud 70 gange, lægebilen seks gange og akutbilen 10 gange. 

Samtidig måtte akutlægehelikopteren foretaget to flyvninger med hjælp i Nordjylland.

Læs også Nytåret: Nordjylland ramt af en masse små brande

Tallene er opsamlet fra kl. 18.00 nytårsaften og frem til 06.00 nytårsmorgen. 1.279 gange blev der trykket 1-1-2, hvor det har handlet om akut sygdom eller tilskadekomst. Det er færre end sidste år, hvor 1.329 ringede 1-1-2.

Det udløste 994 antal udrykninger med ambulancer, akutlægebiler og akutbiler. Det er næsten det samme som sidste år, hvor der var 993 kørsler.

Akutlægehelikopterne var med fire flyvninger i luften færregange end sidste år, hvor akutlægehelikopterne havde fem flyvninger.

De to af flyvningerne var i Nordjylland.

Region Nordjylland

112-opkald: 106

Udrykninger: 86

• Heraf ambulance: 70

• Heraf lægebil: 6

• Heraf akutbil: 10

På landsplan melder Region Sjællands AMK-Vagtcentral desuden om 45 udrykninger, som de fem AMK-Vagtcentraler har vurderet til at være på grund af fyrværkeri.

Dermed er der her tale om et fald i forhold til sidste år, hvor tallet var 67. Af de 45 fyrværkeri-relaterede udrykninger er der 15 udrykninger til øjenskader og 20 udrykninger til håndskader. Sidste år var der henholdsvis 19 udrykninger til øjenskader og 22 udrykninger til håndskader.

Læs også Ændrede sendetider: Sådan sender TV2 Nord i dag

På en nytårsaften er der cirka fire gange flere opkald til 1-1-2 om skader og sygdom, sammenlignet med en almindelig dag. Hovedparten af 1-1-2 opkaldene bliver typisk modtaget i tiden efter midnat. Det er AMK-Vagtcentralerne (AMK står for Akut Medicinsk Koordinering), der modtager alle sundhedsrelaterede opkald viderestillet fra politiets alarmcentral. På AMK-Vagtcentralerne sidder sundhedsfagligt personale, der modtager, vurderer og prioriterer de mange opkald.

Ved en del af opkaldene er der alene behov for råd og vejledning og ikke nødvendigvis en udrykningskørsel med ambulance.

Forsiden lige nu