01:03

Nytårsfejring gav stor travlhed for beredskaber i hele landet, også i Nordjylland, hvor politiets døgnrapport vidner om en lang række brande, heldigvis langt de fleste i kategorien af småbrande - som her i Aalborg, hvor beredskabet blev kaldt ud til containerbrand.

Nytåret: Nordjylland ramt af en masse små brande

Nytårsfejring gav stor travlhed for beredskaber i hele landet, også i Nordjylland, hvor politiets døgnrapport vidner om en lang række brande, heldigvis langt de fleste i kategorien af småbrande.

Således har der været ild i containere mange steder i Nordjylland, ligesom fyrværkeri har været årsag til, at der gik ild noget byggeaffald ved Lidl i Aalborg Øst. 

Også i naturen har der været nogle småbrande i anledning af årsskiftet. Politiet har noteret, at der har været ild i en mark i Brønderslev, noget siv ved Nejstbrinken i Hirtshals og i Løkken er der registreret en mindre klitbrand.

- Alt i alt kan man konstatere, at vi har haft en masse småbrande rundt omkring, men samlet set en forholdsvis fredelig nytårsaften, lyder det fra vagtchefen hos Nordjyllands Politi, Poul Fastergaard.

00:41

- Alt i alt kan man konstatere, at vi har haft en masse småbrande rundt omkring, men samlet set en forholdsvis fredelig nytårsaften, lyder det fra vagtchefen hos Nordjyllands Politi, Poul Fastergaard.

Luk video

1800 brandfolk i gang

På landsplan har de kommunale beredskaber rykket ud 567 gange. Det viser en opgørelse, som Danske Beredskaber har lavet.

Som tommelfingerregel plejer man at sige, at beredskaberne rykker ud 400 gange på en ’normal’ nytårsaften og - nat.

- Vi håber altid på et roligt nytår, så vores brandfolk kan nyde kransekagen til midnat. I år har vores brandfolk dog haft rigtig meget at se til i nytårsdøgnet, siger Cecilie Hedegaard Petersen, der er journalist hos Danske Beredskaber.

Til de 567 udrykninger har der i alt været over 1.800 brandfolk i gang – nogle af dem er dog gengangere ved flere udrykninger. Som det typisk er nytårsaften, er det fyrværkeri, der relaterer sig til de fleste indsatser. Det præcise tal for Nordjylland kendes ikke.