00:21

Nytårstale om bortadoption: - De svigt, børnene har oplevet, følger med

Der er brug for flere ressourcer, hvis flere børn skal tvangsfjernes. For socialrådgiverne skal have ordentligt kendskab til familierne og det enkelte barn. Det mener Peder Hvelplund.

I statsminister Mette Frederiksens første nytårstale blev der sat fokus på tvangsfjernelser. For ifølge statministeren skal der flere tvangsfjernelser til for børnenes skyld.

- Flere udsatte børn skal have et nyt hjem tidligere end i dag. Og vilkårene for anbragte børn skal være langt mere stabile. Det vigtigste - ja, det afgørende for et lille barn - det er at vokse op med tryghed, kærlighed og stabilitet. Derfor bør flere udsatte børn også bortadopteres. Så de får en reel ny start på deres liv, lød det blandt andet.

En af reaktionerne på nytårstalen kommer fra nordjyske Peder Hvelplund, EL.

- De udfordringer og alle de svigt, barnet har været udsat for, følger med. Derfor er der brug for, at der bliver set på et mere helhedsorienteret billede i forhold til barnet, og det kræver altså, at der er flere ressourcer – også i kommunerne - til at socialrådgiverne har det rigtige kendskab til familierne og det enkelte barn og sikre, at man får en mere helhedsorienteret indsats for at hjælpe børnene, siger han.

Læs også Mette Frederiksen i nytårstale: Flere børn skal bortadopteres