Beredskabet er rykket ud mere end 500 gange nytårsaften.

Nytårsaften: Travl nat for beredskabet landet over

1800 brandfolk har været på arbejdet landet over nytårsaften, og de har haft travlt med at slukke brande forårsaget af nytårskrudt.

505 gange har de kommunale beredskaber rykket ud nytårsaften til alt fra små færdselsuheld og slukning af brande, og det tal ligger 25 procent over normalniveauet. 

- Nytårsaften er for mange mennesker en festlig aften, men for vores brandfolk er det en succes, hvis vi kun skal rykke minimalt ud. Sådan har det desværre heller ikke været i år, siger Jacob Mouritsen, der er kommunikationsmedarbejder hos Danske Beredskaber.

Ikke overraskende er det de klassiske brandårsager nytårsaften- og nat, der fylder i statistikken over hændelser nytårsaften. Det er nemlig fyrværkeri, der er den helt store synder, når det kommer til brande, hvor de ofte opstår i skraldespande og containere. Desværre er brandene ofte påsatte, og det ærgrer Jacob Mouritsen:

- Vi forsøger naturligvis altid at forebygge disse hændelser med diverse kampagner, men det er desværre svært at gardere sig imod alt. Derfor er der ikke så meget andet at gøre end at opfordre til rettidig omhu, og at man passer på hinanden.

Sidste nytår var der meget opmærksomhed om skyderier med raketter mod beredskaberne.

Dette nytår har der dog været en markant nedgang i antallet af angreb mod beredskabet, og det vidner om, at sidste års italesættelse har haft en effekt.

Fakta om Danske Beredskaber

  • Danske Beredskaber er interesseorganisation for de fælleskommunale beredskaber og brandvæsener, der dækker hele Danmark.
  • Det kommunale beredskabs godt 1.700 fastansatte brandfolk, 4.300 deltidsansatte og 3.600 frivillige er fordelt på 310 lokale brandstationer, og rykker årligt ud ca. 40.000 gange med sine i alt over 1.700 køretøjer.