Øboere besøgte deres færge

02:11

Foto: Ivan Johan Hansen

1 af 2

Borgerne fra Egholm har ventet længe på den færge, som fremover skal være deres livline til fastlandet. Færgen sank som bekendt for et halvt år siden, og ligger lige nu i dok i Hirtshals. Søndag var øens 22 borgere på værftsbesøg for at se, hvad de har i vente.

-  Det er spændende, og jeg tror, det bliver godt med den nye færge. Det bliver i hvert fald bedre end de forhold, vi har i dag, siger en af de mange Egholm-borgere, Betty Bøttger.

 Også kaptajnen på ruten mellem Egholm og Aalborg er begejstret.
 
-  Det bliver meget bedre for både passagerer og besætning, og vi slipper for ventetid, når kapaciteten bliver meget større. Som det er i dag især om sommeren pisker vi frem og tilbage i et væk og er alligevel hele tiden bagefter, fordi folk venter på at komme med over den ene eller anden vej, siger Erik Winther.

Den nye Egholm færge, Egholm II, skulle egentlig allerede ved årsskiftet have været indsat på ruten i Limfjorden, men øboerne må væbne sig med tålmodighed frem til sommer, for  den omfattende renovering, der er i gang på værftet Wärtsila i Hirtshals, fortsætter et par måneder endnu.
 
-  Vi har renoveret så godt som alt, så det bliver nærmest en helt ny færge, vi leverer, siger Jesper Reinholdt, projektchef hos Wärtsila i Hirtshals.

Prisen på færge og færgeleje løber op i 18 millioner kroner, og den nye færge kan have fire gange så mange biler med i forhold til i dag.

Søfartsstyrelsens Opklaringsenhed arbejder fortsat på en rapport om årsagen forliset i oktober, men forventer at være klar med en officielt forklaring i løbet af 14 dage

Forsiden lige nu