LIGE NU:

Offensiv dansk kørsel i tysk cykelløb

I etapeløbet Thüringen Rundfahrt for U23-ryttere kørte det danske hold Team Concordia Forsikring Himmerland en stærk etape torsdag, men sejren gik til svenske Ludvigsson.

Team Concordia Forsikring Himmerland stillede ellers til start i løbet med et lettere amputeret hold. Med flere afbud og skader var der kun fem mand klar til det syv etaper lange løb. Den situation fik torsdag holdet til at skifte den oprindelige taktik.

- Efter vi nok må indse, at den samlede sejr nok heller ikke bliver dansk i år, ændrede vi i morges taktikken til rigtigt offensict cykelløb, siger sportsdirektøren David Dahl Madsen i en pressemeddelelse torsdag.

Ad flere omgange stak de danske ryttere i udbrud. Trods de talrige udbrud gik sejren til den svenske rytter Ludvigsson. Danske Sebastian Lander kom i mål fire sekunder efter som nummer 11.

- Man må sige, at Concordia-trøjen for alvor blev vist frem på dagens 145 kilometer bjergrige "kongeetape", siger sportsdirektøren.

I den samlede stilling er Sebastian Lander bedste dansker på en 21.-plads. Cykelløbet Thüringen Rundfahrt slutter søndag.