Foto: Niels Mejlvang, Scanpix.

Omfattende færdselskontrol udløste klip i 86 kørekort

En udvidet færdselskontrol i det meste af regionen torsdag fandt flere syndere - brug af mobiltelefon, glemt sikkerhedssele og førere uden kørekort var blandt forseelserne.

Bødeblokke og løftede pegefingre var i den grad del af dagen i går for Nordjyllands Politi og stribevis af bilister. Den rutinemæssige færdselskontrol rundt om på de nordjyske veje var i går, torsdag, udvidet, og det gav travlhed for betjentene.

86 forskellige kørekort fik et klip og ni fik en betinget fratagelse af kørekortet for hastighedsovertrædelser. I alt 1497 bilister blev taget med en lidt for tung fod på speederen.

- Vi afholder disse store kontroller, fordi vi gerne vil kontrollere bredt, så vi også kigger efter andre lovovertrædelser end ’kun’ færdselsrelaterede forseelser, siger indsatslederen, politikommissær Claus Kjær-Pedersen fra Nordjyllands Politi, der udtrykker tilfredshed med kollegernes indsats.

Ved dagens kontrol blev 18 bilister taget i at bruge en håndholdt mobiltelefon, mens de kørte. 22 havde glemt sikkerhedsselen, og 27 havde ikke noget kørekort. 10 lastbilchauffører havde desuden ikke overholdt deres kørehviletid, og fire kørte med overlæs.

Politiet havde opsat kontrolsteder i blandt andet Aalborg, Støvring, Frederikshavn, Hjørring og Hobro/Vesthimmerland. Kontrollen blev udført som et samarbejde mellem flere afdelinger, hvor især færdselspolitiet og lokalpolitiet deltog.

 

Se den fulde forseelsesliste her:

Anvendt håndholdt mobiltelefon: 18 stk.,
Ej anvendt sikkerhedssele: 22 stk.,
Kørsel uden førerret: 27 stk.,
Ej medbragt køretkort: 3 stk.,
Spiritus/narkokørsel: 4 stk.,
Ulovlig overhaling/tætkørsel: 3 stk.,
Hastighed: 1497 hastighedsovertrædelser. 86 klipsager, 9 betinget frakendelse.   
Ej tegnet forsikring bil/knallert: 3 stk.,
Fejl og mangler: 26
Overlæs: 4 stk.,
Miljøzone: 2  stk.,
Kørehviletid: 10 stk.