Seneste nyt:

Omskæringsdebatten: Nordjysk folketingspolitiker går imod partilinjen

Det nordjyske folketingsmedlem Anne Honoré Østergaard går imod partilinjen, når hun ønsker et forbud mod omskæring i Danmark. Gruppeformand Karsten Lauritzen ønsker ikke at forholde sig til hendes standpunkt.

Debatten om omskæring er endnu engang blusset op, efter TV 2 tidligere på ugen kunne afsløre, hvordan rituelle omskæringer af drenge i Danmark finder sted.

Det har fået Anne Honoré Østergaard, folketingsmedlem for Venstre, til tasterne. På Facebook skriver hun, at hun mener, omskæring af raske børn skal forbydes.

quote Afstemt er måske et stort ord at bruge, men de var udmærket klar over det. Det er et etisk spørgsmål og handler ikke om partipolitik

Anne Honoré Østergaard, folketingsmedlem, Venstre

Det sker på trods af Venstres partilinje, der ikke lægger op til et forbud.

Folketinget nedstemte i maj om, hvorvidt der skulle indføres en mindstealder for omskæring af rituelle årsager. Tre venstremedlemmer stemte for, heriblandt Anne Honoré Østergaard.

- Jeg stemte for et forbud, der var til afstemning. De vidste det godt. Vi var ikke fritstillet, men vi var tre, som jeg husker det, der stemte om et forbud, siger Anne Honoré Østergaard.

Karsten Lauritzen vil ikke gå ind i diskussion

Gruppeformand for Venstre ønsker ikke at kommentere på Anne Honorés facebookopslag, men fortæller lørdag til TV2 Nord, at holdningen til omskæringsdebatten ikke har ændret sig.

- Vi mener det, vi har ment hele tiden som folketingsgruppe. Det er, at vi er imod omskæring, men vi mener ikke, løsningen er et forbud, siger Karsten Lauritzen.

Frygter ikke for konsekvenserne

Hun er ikke nervøs for, at hendes modstand mod partilinjen vil få konsekvenser for hende og henviser til, at folketingsgruppen var orienteret om hendes holdning.

- Afstemt er måske et stort ord at bruge, men de var udmærket klar over det. Det er et etisk spørgsmål og handler ikke om partipolitik, siger Anne Honoré Østergaard og fortsætter:

- Jeg er kommet i Sundhedsudvalget og stiller op til Regionen. Så jeg føler ikke, jeg på nogen måde er blevet straffet.

20211127-175022-L_11Mb

play Det var nærmest tyveri, sagde landsholdsstjernen efter uafgjort i topbrag

laura

play Åbent hus-arrangement får gymnasieelever i skole på en lørdag

20211127-100945-L_5Mb

Morten fra Brovst fanget i corona-kaos i Amsterdam

def_thumb,50_percent

play Børglum Kloster åbner for de private stuer

20211127-175022-L_11Mb

play Det var nærmest tyveri, sagde landsholdsstjernen efter uafgjort i topbrag

laura

play Åbent hus-arrangement får gymnasieelever i skole på en lørdag

20211127-100945-L_5Mb

Morten fra Brovst fanget i corona-kaos i Amsterdam

Til forsiden

Til forsiden