LIGE NU:

Omsorgshjem sat under skærpet tilsyn

Rebild Kommune forlanger forbedringer hos Danske Omsorgshjem efter uanmeldte tilsynsbesøg.

Overbelægning, snavs og for dårligt uddannet personale. Det er blandt årsagerne til, at Rebild Kommune har indført skærpet tilsyn med bosteder for misbrugere, hjemløse, psykisk syge og andre socialt udsatte under Danske Omsorgshjem.

Med frist i næste uge skal Danske Omsorgshjems bestyrelse have afleveret en redegørelse til kommune om, hvordan og hvornår forholdene bringes i orden, oplyser kommunaldirektør Erik Odder til Ritzau.

Danske Omsorgshjem er en kristen, diakonal organisation for tre selvejende bosteder i Rørbæk, Stenild og Gravlev. Bostederne får anvist klienter fra en række kommuner. På vegne af Rebild Kommune, der har tilsynspligten, har et privat revisionsselskab aflagt uanmeldte besøg i Rørbæk og Stenild.

Blandt tilsynsrapportens anker er, at der i Rørbæk bor 32 beboere, selv om bostedet kun er godkendt til 20. Her er omgivelserne også nedslidte og snavsede. I Stenild må hele otte beboere deles om et badeværelse. Og begge steder lever personalets kompetencer ikke op til beboernes behov, omend personalet ifølge tilsynsrapporten "udviser et stort engagement".

/ritzau/