Foto: Tv2nord.dk

Op mod 85 stillinger nedlægges

Frederikshavn Kommune vedtog onsdag aften et budgetforlig med store besparelser i. Det betyder, at flere stillinger nedlægges.

Frederikshavn Kommune skal spare en stor pose penge, og det kommer til at koste stillinger. Det fortæller Frederikshavns Kommunes borgmester, Lars Møller (V).

Det er endnu ikke sikkert, hvor mange stillinger, der skal nedlægges, men et skøn fra borgmesteren lyder på, at omkring 40 stillinger på det administrative område bliver nedlagt, og at i alt 45 stillinger i forskellige afdelinger ud over det administrative område bliver nedlagt.

Men det betyder ikke, at 85 medarbejdere bliver fyret. Ifølge borgmesteren er det nomerede stillinger, så nogle arbejdsfunktioner kan reddes ved at spare på tilskudsudgifter. Andre stillinger, der skal nedlægges, kan findes ved naturlig afgang.

- Men vi kan selvfølgelig ikke garantere, at det ikke kommer til fyringer også, siger borgmester Lars Møller.

Selv om kommunen skal spare en stor sum penge, så bliver der stadig lagt flere penge over i arbejdet på specialområdet.

- De her 80 millioner kroner, vi finder, skal bruges på handikap, psykiatri, familie og misbrugsområdet. De medarbejdere er spændt hårdt for, så det er nødvendigt, siger borgmesteren.

- Vi får flere og flere, der får brug for den slags hjælp. Men politikerne skal også sætte en ramme, så vi har et serviceniveau, som vi har råd til, siger Lars Møller.

Han håber at nogle af de medarbejdere, der bliver ramt, når der skal skæres i stillingerne i Frederikshavn Kommune, måske kan blive en del af en jobrotation over i nogle af sektorer, som får tilføjet flere midler.

Medarbejderne blev torsdag informeret via en video af Lars Møller på deres intranet, og de har dagen igennem haft mulighed for at stille spørgsmål til Lars Møller om deres bekymringer.