Øresundsoperaen spiller Rossinis Askepot på Aalborghus Slot og herregården Bratskov Foto: Aalborg Operafestival

Operafestival breder sig

Aalborg Operafestival 2013 ligger i dagene 11. - 21. april. Traditionen tro rummer den et varieret udbud af opera for enhver smag, men det nye og bemærkelsesværdige er, at festivalen har bredt sig så meget, at den nu kan kaldes en regional begivenhed.

Programmet er netop udkommet og det byder på opera langt ud over Aalborgs kommunegrænse, fra Carmen i Hjørring og Thisted til Askepot i Brovst og trioen Nordic Sopranos i Aabybro og Aars.

Aalborg Operafestival er et sammenskudsgilde og i år deltager 28 arrangører med 38 forestillinger og koncerter. Det hele bliver koordineret af sekretariatet, som ligger i Aalborg Kommunes Kultur- og Fritidsafdeling og her glæder rådmand Anne-Dorte Krog sig over, at Aalborg Operafestival er på vej til at blive en regional kulturbegivenhed.

- Operafestivalen er en folkefest og vi ønsker at byde alle på opera af høj kunstnerisk kvalitet. Derfor er jeg rigtigt glad for, at festivalen nu når langt ud i vores landsdel, så endnu flere nordjyder får glæde af forestillingerne. Jeg er også glad for, at så mange nye samarbejdspartnere rundt omkring i Nordjylland bakker op og vil være med, siger rådmanden.

Læs mere om arrangementerne her