Opskrifter fra "Nu er det jul": Rosa bager klassiske jødekager
I programmet "Nu er det jul" bager Rosa Kildahl fra Den Store Bagedyst klassiske jødekager, mens Laura Sahl fra Masterchef laver Rösti med laks til julefrokosten. Find opskrifterne her.
Julen er hjerternes fest, og til en fest skal der være god mad og godt bagværk.
I juleprogrammerne "Nu er det jul" deler Rosa Kildahl og Laura Sahl nogle af deres yndlingsopskrifter til julen, og de ved, hvad de snakker om:
I 2017 vandt Rosa Kildahl danskernes hjerter som deltager i Den Store Bagedyst, og året efter i 2018 blev Laura Sahl fra Aalborg kåret som vinder af Masterchef Jul.
Her får du deres opskrifter fra første udgave af programmet "Nu er det jul".
Rosas jødekager
Det skal du bruge:
150 g mel
125 g smør
70 g sukker
½ tsk hjortetaksalt
½ æg
Til pynt: ½ æg – en kop sukker - 1 tsk kanel
Sådan gør du:
Smørret og de tørre dele smuldres (til det ligner parmesanost).
Samles med det halve sammenpiskede æg (resten bruges til at pensle kagerne med).
Sæt dejen på køl i minimum ½ time.
Rul dejen ud i ca. 3 millimeters tykkelse og stik de runde kager ud med et glas.
Kagernes pensles med æg og drysses med sukker og kanel + evt. hakkede mandler.
Bages i cirka 5-6 minutter ved 200 grader.
Lauras Rösti med laks
4-6 stk.
Det skal du bruge:
2 bagekartofler
1 hakket løg
1 æg
Olie til stegning
Salt og peber
100 g. cremefraiche 38%
200 g. røget laks
1/2 citron
1 hakket rødløg
1 bundt dild
Sorte kaviar
Sådan gør du:
Skræl bagekartoflerne og riv dem derefter på den grove side af rivejernet. Læg nu det hele i et rent viskestykke og pres alt væske ud af de revne kartofler. Hæld de revne kartofler i en stor skål.
Bland nu finthakket løg, æg, salt og peber i skålen. Rør det hele grundigt sammen.
Hæld olie på en pande, så bunden er dækket. Form små rösti på panden, (brug en spsk til det) Steg rösti i 15 minutter på hver side (ved middel-lav varme).
Server rösti med et stykke røget laks, 1 spsk. cremefraiche, lidt hakket rødløg, sort kaviar og dild på toppen.
Pres lidt citronsaft over inden servering.