01:03

Isolationsstuer står klar på Aalborg Universitetshospital til at modtage patienter, hvis der skulle opstå alvorlige tilfælde af coronavirus i Nordjylland. Fra 22-nyhederne 25. februar 2020.

Overlæge: Hospitalet er klar til coronavirus

Hvis der skulle opstå tilfælde af coronavirus i Nordjylland, er man klar på Aalborg Universitetshospital.

Natten til torsdag blev det første danske tilfælde af coronavirus konstateret hos en medarbejder på TV 2 i København.

Den mandlige smittede er nu isoleret i sit hjem til observation, men overalt står fagfolk klar til at håndtere situationen, hvis der skulle opstå alvorlige tilfælde af smitte.

Et af stederne er på Aalborg Universitetshospital. Her står personalet på infektionsmedicinsk afdeling klar til at modtage personer smittet med coronavirus, hvis det bliver nødvendigt. 

- Så længe det holder sig til en enkelt patient eller to, så glider det ind i den almindelige, dagligdags modtagelse af patienter, men vi er i gang forberedelserne, hvis antallet af smittede skulle vokse til et stort antal, siger Henrik Nielsen, der er ledende overlæge på Infektionsmedicinsk afdeling, Aalborg Universitetshospital. 

Aalborg Universitetshospital er et af seks hospitaler i landet, der er rustet til at håndtere patienter med symptomer på coronavirus.

Læs også Første dansker smittet med coronavirus: Det skal du gøre og ikke gøre