LIGE NU:

Overvejer du solceller, skal du skynde dig

Der er i dag opnået forlig omkring solceller, så nu kan solcelleejere ånde lettet op.

Et nyt energiforlig betyder, at nordjyder der har underskrevet en aftale på et solcelleanlæg inden på tirsdag er garanteret, at de nuværende afregningsregler også gælder i fremtiden.

Regeringens udspil var ellers, at de nuværende regler kun skulle gælde i ti år, og at solcelleejerne skulle afregnes time for time, af den strøm de producerede, så der ikke var mulighed for at få noget ud af de perioder, hvor cellerne producerede mere end den enkelte husstand selv kunne bruge.

Men blandt andet Venstre har arbejdet for, at de nuværende regler skulle fortsætte.

- Det er utroligt glædeligt, at ministeren opgiver forslaget med tilbagevirknde kraft. De der har sat pensionsopsparingen i solceller, kan derfor ånde lettet op, siger det nordjyske folketingsmedlem for Venstre Preben Bang Henriksen.

Det helt afgørende for, om det bliver gamle eller nye regler, man skal rette sig efter, er, om der er skrevet en bindende kontrakt med en leverandør, inden forslaget fremsættes i Folketinget. Det ser ud til at blive tirsdag, men kan teoretisk set også blive i morgen. Altså er det vigtigt at have underskrevet kontrakten inden fremsættelsestidspunktet.

På landsplan er der alene i år opsat 45.000 anlæg siden nytår.