Arkivfoto. Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix

På finansloven: Masser af turistattraktioner på vej til Nordjylland

Regeringen præsenterer i dag, torsdag, deres finanslovsudspil for 2018, der byder på flere kulturtiltag og turistaktiviteter til Nordjylland.

Regeringen afsætter flere millioner kroner til fire lokale tiltag i Nordjylland, der vil øge kulturudbuddet og få flere turister til regionen. Tiltagene er allerede offentliggjort, men er først nu kommet på finansloven, efter regeringen i dag, torsdag, præsenterede sit finanslovudspil for 2018. 

De fire tiltag er følgende:

  • Statens Museum for Kunst åbner afdeling i Doverodde i Thy: Her er afsat 1,5 millioner kroner årligt i 2018 og frem til etableringen samt løbende drift. 

Læs også Statens Museum for Kunst rykker til Nordjylland

 

  • Østersklækkeri, Nykøbing Mors: Der er afsat fem millioner kroner årligt i 2018 og frem til etableringen af en tilbygning til østersklækkeriet på Mors. Østersklækkeriet forsyner erhvervslivet med østers, der sælges videre til forbrugerne.
  • Modtagecenter til Østersturisme: Der er afsat syv millioner kroner i 2018 og fire millioner kroner i 2019 frem til etablering og drift af et modtagecenter tilknyttet østersklækkeriet for turister interesseret i stillehavsøsters.

Læs også Statsligt millionbeløb til udvikling af østers på Mors

 

  • Marinemuseet i Aalborg: 0,5 millioner kroner i 2018 skal gå til etablering af en legeplads og renovering på Springeren Maritimt Oplevelsecenter i Aalborg. 

Læs også Børnene skal kunne boltre sig: Marinemuseet får håndsrækning