På jagt efter besøgshunde

Foto: TV2/Nord

Mandag blev der holdt "casting" for besøgshunde på Skørping Ældrecenter Teglgårdsminde. De udvalgte hunde skal glæde ældre og demente med besøg på plejecentre i Rebild.

Der var bjæffen og logren med halen, og det gik ikke stille for sig, da 31 hunde i dag lagde vejen forbi Skørping Ældrecenter Teglgårdsminde. Formålet med hundenes besøg er at afgøre, om de i fremtiden kan bryste sig med titlen som besøgshund. Det er TrygFonden Besøgshunde, som udvider deres besøgshundeordning til også at inkludere plejecentre i Rebild, og derfor er de på udkig efter nye hunde.

Alle hundene skal igennem en grundig godkendelsesproces, der skal sikre, at beboerne møder sunde, raske og velsocialiserede besøgshunde. Dyrlæge Claus Sloth undersøger hundenes fysik, og hundeadfærdsinstruktør Caroline Holse tjekker hundenes adfærd på en særlig forhindringsbane, hvor hundene møder et plejecenter-relevant miljø. De er begge eksperter og er taget til Rebild fra Skovshoved Dyreklinik, hvor de er at finde til daglig.

- Det har været en travl, men også fantastisk dag, og vi er helt overvældede over den store opmærksomhed, som TrygFonden Besøgshunde har fået blandt hundeejere i Rebild. I dag har vi oplevet mange søde hunde og ejere, der er oplagte kandidater, og nu skal vi i gang med at se nærmere på dagens resultater, inden vi udvælger de hunde, som bliver en del af TrygFonden Besøgshunde, siger Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden.

TrygFonden Besøgshunde har siden november 2010 besøgt plejecentre i Vejle, Kerteminde og Næstved med stor succes. Ordningen udvides nu til Rebild samt Randers og Gladsaxe.

I morgen fortsætter sessionen i Rebild, hvor yderligere 11 hunde er inviteret. I udvælgelsen bliver der lagt vægt på, at hundene er rolige og velsocialiserede og ikke har behov for at modtage træning forud for besøgene på plejecentrene. Hundene skal være sunde og raske, så de ikke lider overlast ved deltagelse i ordningen, ligesom interaktionen mellem hund og ejer også bliver underlagt en vurdering.

Hvis hunden bliver godkendt som besøgshund, vil den få sin gang på udvalgte plejecentre. Besøgene foregår som helt almindelige besøg, hvor hundene kan bevæge sig rundt på fællesarealerne, og beboerne har mulighed for at tale og kæle med hunden. Plejecentrets ansatte vil undervejs i projektet hjælpe med at indsamle viden og erfaring om, hvordan besøgsordningen fungerer.

TrygFonden forventer, at de første besøg på plejecentrene i Rebild begynder til januar 2012, og erfaringerne vil blive delt med landets øvrige kommuner og andre interesserede.

Forsiden lige nu