Foto: Iben Hedemann

På trods af mange afslag: Masser af pladser på Aalborg Universitet

På størstedelen af alle Aalborgs Universitets uddannelser er der stadig ledige pladser.

Aalborg Universitet satte i år rekord med flere ansøgere end nogensinde før. 16.424 håbede på at få en plads. Der er dog kun tilbudt plads til 4.714 studerende. 

Så skulle man umiddelbart tro, at det er fordi, at Aalborg Universitet er proppet til randen, at der ikke er flere, der er optaget. Men det er langt fra sandheden. 

I alt tilbyder Aalborg Universitet 83 forskellige uddannelser. På de 63 af dem er der stadig ledige pladser. 

I sær på de uddannelser, der går under kategorien ingeniør- og naturvidenskabelige uddannelser er der mange pladser at hente. På de 52 uddannelser er der ledige pladser på hele 46 uddannelser. Det er uddannelser som elektronik og IT, matematik-teknologi og diplomingeniør i bygge og anlæg. 

Læs også Studiestart: 121 færre studerende på Aalborg Universitet næste år

På de sundhedsvidenskabelige uddannelser er det mere presset. Ud af de fire uddannelser er der ledige pladser på to af dem. Der er ledige pladser på idræt og sundhedsteknologi. De to uddannelser, der ikke er pladser på er medicin samt medicin med industriel specialisering. 

På de humanistiske uddannelser er der kunnet fyldt op på en tredjedel af de forskellige uddannelser. Her er der stadig pladser på uddannelser som dansk, musik og international virksomhedskommunikation i spans og tysk. 

Hvis man er til de samfundsvidenskabelige studier er der også stadig muligheder for at komme i gang med en uddannelse. Her er der ledige pladser på fem ud af 12 uddannelser. Det er uddannelser som økonomi, samfundsfag og politik & administration. 

Læs også Studiestart: Her er de fem mest søgte uddannelser i Nordjylland