LIGE NU:

På trods af lavt smittetal: Nordjylland er stadig underlagt restriktioner

Nordjyske kommuner har nogle af landets laveste smittetal. Alligevel er det ikke alle restriktioner, der bliver trukket tilbage mandag.

Da Mette Frederiksen 5. november tonede frem på danskernes skærme, var det for at give nordjyderne en dårlig nyhed. Der ville komme lokale restriktioner, og allerede samme aften blev borgere i Frederikshavn, Hjørring, Læsø, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted og Vesthimmerlands Kommune rådet til at blive inden for kommunegrænserne.

Men spørger man borgerne i nogle af de berørte kommune, hvad de synes om restriktionerne, er det meget forskelligt, hvad der bliver svaret.

Nogle mener, det er drastiske forhold, mens andre mener, det er på sin plads. Og det er ikke kun blandt borgerne i de syv kommuner, at der er delte meninger om, hvorvidt det var en god idé at indføre lokale restriktioner.

- Jeg synes jo faktisk, at det er noget overilet. På den måde at lukke Nordjylland ned, så man ikke kan komme på arbejde. Nu skal regeringen fjerne resten af restriktionerne,  når smittetallet er så lavt, siger Per Larsen. Han er medlem af Folketinget fra Konservative. 

quote Med det niveau vi har i øjeblikket, bør man fjerne de særrestriktioner så hurtigt som muligt

Per Larsen, medlem af Folketinget, Konservative

Nordjyske kommuner er blandt de laveste smittede i landet

Helt så hurtigt mener Peder Hvelplund fra Enhedslisten dog ikke, det skal gå med at fjerne restriktionerne igen. 

- Nej, vi skal første have testet igennem og vi skal være sikre på, at der ikke findes resistente varianter i befolkningen. Og det er klart, at når vi begynder at få resultaterne ind i det, kan vi begynde at se på, i hvilket omfang man kan åbne op igen, siger han til TV2 Nord.

Smittetrykket i de syv lukkede nordjyske kommuner er lige nu under både Aarhus og kommuner i det vestlige Sjælland. Faktisk er Brønderslev og Hjørring blandt de 6 kommuner med mindst smitte i hele Danmark.

- Med det niveau vi har i øjeblikket, hvor smittetallet i Nordjylland kun er det halve af det, det er i København, bør man fjerne de særrestriktioner så hurtigt som muligt, siger Per Larsen.

Klik her, for at få et overblik over hvilke restriktioner der stadig gælder fra mandag.

Også i Sindal mener flere, at restriktionerne bør løftes yderligere.

-Det kan jeg slet ikke se nogen rimelighed i. Luk op for de grænser, og så lad folk forholde sig til de regler , der gælder, siger Inge Dyrby, som vi mødte på gaden i Sindal i dag. 

Det mener Anneli Nyrell fra Sindal også.

- På sjælland er de meget mere ramt, end vi er. Vi er heller ikke så tæt befolket, så der er nok en naturlig årsag bag. Men man synes måske lige, at restriktionerne ikke var så nødvendige. 

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden