Piger visiteres ikke i nattelivet

04:40

Foto: Christell Iversen

1 af 2

Gem narkoen i pigernes trusser eller bh, så finder politiet det nemlig ikke. Det er et udbredt trick i nattelivet i Frederikshavn.

19-årige Camilla Poulsen er tidligere misbruger og hun er kommet meget i nattelivet i Frederikshavn. Hun demonstrerer overfor TV2/Nord hvordan hun ofte her gemt narko i sin bh.

- Vi piger bliver jo ikke visiteret når vi er i byen. Da jeg gik med de forkerte mennesker i Frederikshavn gik jeg med narkoen på mig. Drengene blev visiteret og det gjorde de ofte, men de visiterede ikke os piger, så de fandt jo aldrig de stoffer vi gik rundt med, siger Camilla Poulsen, der fortæller at hun tidligere har været kæreste med en kendt narkopusher i Frederikshavn.

Politiet retningslinjer siger at mandlige betjente ikke må visitere kvinder på intime steder. Det er et problem for specialpatruljen i Frederikshavn. Den består nemlig af fire betjente der alle er mænd.

- Det er grænseoverskridende for mandlige betjente at visitere kvinder. Vi skal undersøger steder på kvinderne hvor det kan tolkes forkert og så kan vi nemt  få en klagesag bagefter, siger politiassistent Thomas Nielsen  fra specialpatruljen i Frederikshavn.

Ifølge ledelsen i Politiet er der generelt mangel på kvindelige betjente.

- Jeg har tre kvinder i lokalpolitiet i Frederikshavn. De to er på barsel og den tredje sidder i en anden stilling. Men fremadrettet kommer der flere kvinder i politiet. Jeg ved at på næste optag på Politiskolen er 25 procent kvinder, siger vicepolitiinspektør og leder af lokalpolitiet i Frederikshavn, Frank Olsen.

- Den manglende visitation betyder ifølge Camilla også at drenge presser piger til at gå med deres narko. Politiet siger at piger bliver visiteret hvis politiet er meget sikre på at de bærer narko. Men det kræver så at der bliver tilkaldt en kvindelig betjent fra en anden del af politikredsen. Derfor har specialpatruljen en kvindelig betjent på ønskesedlen.

- Det vil være nemmere. Så skal vi ikke til at have en kollega til at komme fra Hjørring eller Aalborg op til Frederikshavn for at hjælpe med en visitation. Så gør vi det med det samme her i området, siger Thomas Nielsen.

Forsiden lige nu