Foto: Daniel Mikkelsen

Pirates i penge-problemer: Kassen er smækket i

Aalborg Pirates siger nu offentligt, at klubben er i økonomiske vanskeligheder. Klubben beder nu erhvervslivet om hjælp.

Ishockeyklubben Aalborg Pirates mangler penge. Det fremgår af den pressemeddelelse klubben har sendt ud mandag, hvor de beder erhvervslivet om økonomisk hjælp, så driften af klubben kan sikres fremad.

- Vi har et fremtidssikret projekt, men for at bevare hockeyen i Aalborg har vi brug for at nye sponsorer hjælper os. Der skal så lidt til, og det kan gøre en kæmpe forskel for fremtidsens hockey i byen, siger bestyrelsesformand i klubben Morten Fals.

Det er ikke muligt at få en kassekredit i bankerne, fremgår det af meddelelsen, og det møde klubben havde fredag med de nuværende sponsorer har øjensynligt heller ikke kunnet redde økonomien helt, og derfor går klubben nu åbent ud og beder om penge.

- Det er første gang, at vi står med hånden fremme og beder om hjælp, så vi håber på, at opbakningen er der, nu hvor vi virkelig har brug for det. Vi sætter en række tiltag i gang fra i dag, som vi håber at nå i mål med via hjælp fra erhvervslivet og dem, der ønsker at hockeysporten skal være en væsentlig del af selvforståelsen i sportsbyen Aalborg, siger Morten Fals.

Det er blandt andet gammel gæld og vigende indtægter, der er skyld i det økonomiske uføre klubben nu håber at redde sig ud af. Og håbet lever.

En udvidelse af aktiekapitalen og en fortsat satsning på egne talenter skal fremtidssikre elite-ishockeyen i Aalborg.

- Vi er nødt til at omlægge vores forretning og være mere konservative i vores budgettering. Vi vil fortsat satse på vores egne talenter, og vi er nødt til at spare på alle omkostninger - herunder også administrationen, lyder det fra bestyrelsesformanden.