Seneste nyt:

Plejehjem fik blomster fra politikers bryllup: - De er så smukke, vores borgere glemmer deres sygdomme for en stund

Et ældrecenter og et botilbud i Sindal fik i weekenden alle blomsteropsatserne fra Karsten Lauritzens bryllup. Først torsdag afslørede politikeren på Facebook, at han var manden bag den dekorative donation.

Medarbejderne på Botilbuddet Mosbjerg i Sindal mødte søndag morgen ind til et ganske anderledes syn. Foran hoveddøren stod der pludselig omkring 10 smukke blomsteropsatser og -buketter.

Blomsterne viste sig at været doneret af det nordjyske folketingsmedlem Karsten Lauritzen (V), som netop var blevet gift med sin kæreste kommunikationskonsulenten Karne Lykkebo udendørs i Tolne Skovpavillion ved Sindal om lørdagen.

Plejepersonalet på Botilbuddet Mosbjerg var hurtige til at få fordelt blomsterne rundt omkring på bordene i tv-stuen, fælleslokalerne og på terrasserne.

quote Det var en flot tanke, at de tilgodeser de sårbare borgere, vi har her hos os.

Bettina Thomsen, afdelingsleder, Botilbuddet Mosbjerg

For de psykisk sårbare beboere vakte de smukke opsatser da også glæde fra første stund.

- Blomsterne har været en god anledning til at have små samtaler med beboerne. Vi har snakket om hvilke blomster, der var brugt i buketterne, vi har snakket om brudeparret, der gav os blomsterne - og snakket om de mange smukke farver i buketterne. Så de har virkelig givet vores borgeren en mulighed for at snakke om andet end deres sygdomme og dét, der ellers fylder for dem, fortæller afdelingsleder Bettina Thomsen.

Karsten Lauritzen bliver da også rørt, da TV2 nord fortæller ham hvor meget, de 10 buketter har betydet for beboerne på Botilbuddet Mosbjerg.

- Jamen, det er jeg utroligt glad for at høre. At den glæde, vi selv oplevede på vores bryllupsdag, bliver givet videre til nogen, der har det rigtigt svært. Det er meget smukt, lyder det fra en tydeligt bevæget gruppeformand.

Afslørede 'hemmeligheden' på Facebook

Selv om de to ældrecentre modtog blomsterne søndag, afslørede Karsten Lauritzen først torsdag på Facebook, at han var manden bag de mange blomsteropsatser. På sin Facebookprofil skrev han:

"Jeg blev gift i weekenden, og bruden fortjente masser af blomster. Så der var købt stort ind 😉Men det er jo synd, kun og bruge dem en dag. Derfor besluttede vi at give dem væk til et par plejehjem i Sindal og Mosbjerg. Vi håber de holder i mange dage og bliver nydt af beboerne og pårørende 🙏 #genbrugerguld".

Til TV2 Nord fortæller Venstres gruppeformand, at han og hustruen fik ideen til at give blomsterne videre midt under vielsen.

quote Vi tænkte, at blomsterne ville skabe større glæde dér end hos brudepigerne og gæsterne.

Karsten Lauritzen, gruppeformand, Venstre

- Det var en spontan tanke, der opstod under brylluppet. Vi syntes, det var ærgerligt, hvis blomsterne skulle gå til spilde. Så vi ville gerne finde nogen, der kunne få glæde af dem efter os. Vi tænkte, at blomsterne ville skabe større glæde dér end hos brudepigerne og gæsterne. Og de havde jo fået rigeligt med vand på grund af skybruddet, så de var klar til at blive givet videre, joker Venstres gruppeformand – og understreger hvorfor valgte faldt på netop to ældrecentre.

- Vi følte, at de kunne skabe størst glæde dér. Nogle af beboerne kan ikke bevæge sig, og når man er tvunget til at sidde stille, er det dejligt at have noget smukt at kigge på. Min egen farfar kom også på plejehjem, og hvis nogen dengang havde gjort det samme for os pårørende, ville det have gjort mig glad, siger han og håber på at inspirere andre.

En tanke, der gjorde afdelingsleder på Botilbuddet Mosbjerg, Bettina Thomsen, meget rørt:

- Det var en flot tanke - at de tænker på os. At de tilgodeser de sårbare borgere, vi har her hos os og på dén måde giver dem glæde. Du må godt sende en stor tak til brudeparret fra os, siger Bettina Thomsen.

Smukt så det ud, da blomsterne fra Karsten Lauritzens bryllup ankom til Botilbuddet Mosbjerg og Vendelbocentret i Sindal. Privatfoto
Smukt så det ud, da blomsterne fra Karsten Lauritzens bryllup ankom til Botilbuddet Mosbjerg og Vendelbocentret i Sindal. Privatfoto

Ældrecenter: Blomster vækker sanserne hos demente

Udover Botilbuddet Mosbjerg modtog også ældrecentret Vendelbocentret i Sindal blomster fra Karsten Lauritzens bryllup. Her har blomsterne også vakt glæde, da de pludselig søndag morgen stod i et overdækket skur tæt ved hovedindgangen - men de har også været lidt af et mysterium.

- Siden vi modtog blomsterne i søndags, har vi ikke anet, hvem der havde givet os dem. Det er først nu, hvor du fortæller mig, de er fra Karsten Lauritzen, at jeg finder ud af det. Nu bliver dét en historie i sig selv for vores beboere, siger konstitueret afdelingsleder Jeanet Bedsted.

Torsdag afslørede den nordjyske folketingspolitiker Karsten Lauritzen (S), at han var den glade giver af adskillige blomsterbuketter. Privatfoto
Torsdag afslørede den nordjyske folketingspolitiker Karsten Lauritzen (S), at han var den glade giver af adskillige blomsterbuketter. Privatfoto

Karsten Lauritzen fortæller til TV2 Nord, at han ikke ønskede at bruge sit kendte navn i forbindelse med den blomstende gave.

- Jeg er et kendt navn og ansigt, så folk skal ikke føle en forpligtelse til at tage imod noget fra mig. Derfor havde jeg bedt den lokale ungdomsforeningen Nemizis køre ned med blomsterne. I forvejen havde vi hyret dem til at hjælpe med oprydningen efter bryllupsfesten, fortæller Karsten Lauritzen (V).

Nemizis Network er et netværk af lokale unge med meget forskellig baggrund, som i fællesskab gør et stor stykke arbejde for Hjørring Kommune. 

Blomster vækker minder 

På Vendelbocentret valgte man at dele de store opsatser fra politikeren og hans hustru op i mindre buketter, så flere beboere kunne få glæde af dem rundt omkring på de enkelte opholdsstuer.

- Mange af beboerne har jo selv gået meget i haven tidligere og selv bundet buketter, så for dem har blomsterne vækket sanserne og minder. Og det er altid dejligt, når det sker. Man bliver jo helt glad, når nogen tænker på de ældre i kommunen, fortæller konstitueret afdelingsleder Jeanet Bedsted.

Dagen forinden havde Karsten Lauritzen, hans hustru og de indbudte gæster selv nydt godt af blomsterne.

- Vi havde en super dejlig dag – bortset fra skybruddet, siger gruppeformanden med et smil.

Søndag stod der pludselig bryllupsbuketter uden for to ældre- og plejecentre i Sindal. Privatfoto
Søndag stod der pludselig bryllupsbuketter uden for to ældre- og plejecentre i Sindal. Privatfoto
260917 sygeplejeuddannelsen studerende mænd

Mulighed for at tjene flere penge ved siden af SU'en skal få flere til at arbejde mere

220122 Hjallerup brand 3

gallery Emhætte satte ild i hus

110122 Parkeringspladser til nyt sygehus i Aalborg

play Forsinkelser i byggeriet af det nye supersygehus koster dyrt

retten i aalborg

Fem mænd dømt for stribe af indbrud i landejendomme

260917 sygeplejeuddannelsen studerende mænd

Mulighed for at tjene flere penge ved siden af SU'en skal få flere til at arbejde mere

220122 Hjallerup brand 3

gallery Emhætte satte ild i hus

110122 Parkeringspladser til nyt sygehus i Aalborg

play Forsinkelser i byggeriet af det nye supersygehus koster dyrt

Til forsiden

Til forsiden