LIGE NU:

Politi advarer: Sæson for tricktyve

Seks tilfælde af tricktyverier på det seneste døgn får nu Nordjyllands Politi til at advare borgere og forretninger.

Metoderne er kendt, men effektiv. Et mindre indkøb betales med en stor pengeseddel, og i veksel-processen ender tricktyven med at gå fra butikken med meget mere end han kom med.

Og inden for det seneste døgn har butikker i både Aalborg, Vodskov og Frederikshavn oplevet at blive snydt.

- Det er typisk østeuropæiske tyve, som formår at skabe forvirring, og så slipper de afsted med et pengebeløb, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Mogens Hougesen.

I Arden har tricktyvene slået til mod private. Her har de under påskud at at ville sælge julekort fået adgang til private hjem og efterfølgende har de forladt dem med mere end de skulle.

- De siger, de vil sælge julekort, men de skal også bruge toilettet, så på den måde kommer de ind, siger vagtchefen, der tror flere "hold" af østeuropæiske tyve huserer i regionen.

- Der er mange handlende på gaderne, så der er både store kontantbeløb i lommerne på folk, og butikkerne har stor omsætning og oplever travlhed. Derfor er de måske nemmere at distrahere til at falde for de her trick, siger vagtchefen.

Inden for de seneste måneder er flere ældre mennesker også blevet bestjålet. Her henvender udenlandske kvinder sig, og siger at de er hjemmehjælpere eller sygeplejersker, der skal tage de ældre blodtryk. Hvis de i den sammenhæng får adgang til hjemmene, stjæler de så fra de ældre. I den sammenhæng anbefaler politiet at man i alle tvivlstilfælde får sådanne personer til at identificere sig. Og hvis de ikke kan det, så skal man ikke lukke dem ind.