LIGE NU:

Politi øger patruljering: Flere nordjyske gågader kan få skærpet sikkerhed

Det er ikke blot de handlende i Skagen, der kan blive bedt om at trække varer væk fra gågaden, også andre nordjyske gågader kan få en henstilling fra Nordjyllands Politi om at sørge for, at der ikke stimler for mange mennesker sammen om og i butikkerne.

Sådan lyder det i dag fra politiinspektør Claus Danø fra Nordjyllands Politi, efter det i går kom frem, at butikkerne i Skagen fra i morgen lørdag ikke længere må have tøjstativer eller andre varer til at stå ude foran deres butikker i gågaden.

- Vi er i dialog med flere nordjyske handelsstandsforeninger og kommuner om det samme, siger Claus Danø.

Aktuelt er Aalborg, hvor politiet også er bekymrede for, om et mønster som i Skagen med det, som politiet betegner som "alt for mange mennesker, der stimler sammen", vil gentage sig der. Det er naturligvis grundet den overhængende fare for coronasmitte og Sundhedsstyrelsens anvisninger om at holde afstand, der gør, at politiet nu er i dialog med handelsstandsforeningerne om at holde afstand og sørge for sikkerhed - også i gågader, ikke mindst når vejret er godt.

quote Vi havde flere patruljer i Skagen, og tilbagemeldingerne var, at man var bekymret for, at der var mange mennesker i gågaden, derfor griber vi nu ind 

Claus Danø, politiinspektør, Nordjyllands Politi

Det er forrige weekends observationer foretaget af politiet i Skagen, der har gjort, at politiet nu har besluttet, at butiksejerne i gågade i Skagen ikke længere må have udstillede varer i gaden. 

- Vi havde flere patruljer i Skagen, og tilbagemeldingerne var, at man var bekymret for, at der var mange mennesker i gågaden, derfor griber vi nu ind, siger Claus Danø og henviser til, at det er nye udmeldinger fra Rigspolitiet, der gør, at Nordjyllands Politi nu også er ekstra påpasselige med at sørge for sikkerheden grunden risikospredning af coronavirus.

Politiet har netop øget patruljeringen i hele Nordjylland markant, og i første omgang er politiet klar til at give gode råd og vejledning til såvel borgere som butiksindehavere.

- Men hvis man ikke kan finde ud af det, så er vi klar med bødeblokken, siger Claus Danø fra Nordjyllands Politi.