LIGE NU:

Politi: Vi bruger sociale medier på hver eneste vagt

Nordjyllands Politi har stor succes med at bruge sociale medier i deres arbejde, og her mener man, at den nye kommunikation har gjort arbejdet som politi lettere.

Twitter og Facebook er hver dag en fast bestand i Nordjyllands Politis værktøjskasse. Hver dag bliver over 23.000 faste følgere opdateret på, hvad der rør sig hos ordensmagten anno 2015.

- Vi bruger det på hver eneste vagt, så der er ingen tvivl om, at det er kommet for at blive, siger Karsten Højrup Kristensen, der er vagtchef hos Nordjyllands Politi.

Det er ikke kun i Nordjylland, at politiet er hoppet med på de sociale mediers enorme popularitets-bølge. Rundt om i landet er samtlige politikredse nu at finde i det digitale univers.

- Der er jo nok ikke nogen tvivl om, at det har været en succes. Alle politikredse er på Twitter, og det bliver brugt af alle politikredse, så på den måde har det været en stor succes, siger Karsten Højrup Kristensen.

Twitter og andre sociale medier har for længst overhalet de mere traditionelle former for kommunikation. Derfor har man hos Nordjyllands Politi valgt at prioritere interaktionen på de sociale medier højt.

- De ting, der bliver lagt ud, det er jo mest nogle ting, hvor man skal give nogle informationer til borgerne. Der er mange ting, som sker lige nu og her, som det er vigtigt at få informeret omkring, siger Karsten Højrup Kristensen.

I dag er det primært de to medier Twitter og Facebook, som Nordjyllands Politi har taget til sig, men der kan i fremtiden sagtens blive tale om nye sociale medier i det daglige politiarbejde.

- Der er ingen tvivl om, at de her ting de vil også blive udviklet i fremtiden, og det vil også blive nemmere, og man vil også få flere muligheder for at benytte sig af de sociale medier, slutter Karsten Højrup Kristensen.