Politiet dropper sag om aktiv dødshjælp

Foto: Per Frank Paulsen

Politiet har valgt at stoppe efterforskningen i sagen fra Hirtshals, hvor en af kommunens sygeplejersker mistænkes for at have ydet aktiv dødshjælp.

Politiet formoder ikke, at der er blevet begået noget strafbart. Derfor bliver sagen fra Hirtshals, hvor en af kommunens sygeplejersker mistænkes for at have ydet aktiv dødshjælp, nu henlagt.

Venner af Kurt Højmark Jensen hævder, at en kommunalt ansat sygeplejerske gav deres ven en for stor dosis morfin, hvilket førte til hans død den 25. juni 2012.

Vennernes mistanke om, at Kurt Højmark Jensen skulle have modtaget aktiv dødshjælp, blev forstærket af andre mistænkelige omstændigheder omkring hans død. Blandt andet var der blot seks timer efter Kurt Højmark Jensens død bestilt tid til kremering og jordpåkastelse.

Nordjyllands Politi afviser nu mistanken om aktiv dødshjælp efter at have undersøgt sagen på ny. Det skønnes, at Kurt Højmark Jensen ikke blev givet morfin den morgen, hvor han døde, og derfor bliver sagen nu henlagt.

- Vi har gennemført en grundig efterforskning, og mener på den baggrund ikke, at der er foregået noget strafbart, siger Torben Kaufmann Sørensen, advokaturchef ved Nordjyllands Politi, til TV2/Nord.

Sagen er ikke endeligt afsluttet endnu. Statsadvokaten ventes at tage sagen op, og det er op til ham at vurdere, om der skal iværksættes en ny efterforskning. Først herefter kan det sidste punktum sættes i sagen.

Forsiden lige nu