02:18

De nye skærpede coronaregler, betyder også, at Nordjyllands Politi i aften indfører opholdsforbud i hele Jomfru Ane Gade. Det sker lørdag aften kl. 22.

Politiet er klar med bødeblokken: Festen slutter i aften klokken 22

Lørdag aften skal cafeer og restauranter lukke klokken 22, og Nordjyllands Politi har et særligt øje på landets største festgade, Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Regeringens nye restriktioner er trådt i kraft lørdag, og restriktionerne betyder blandt andet, at restaurationer, cafeer og værtshuse skal lukke klokken 22. Samtidig har Nordjyllands Politi udstedt opholdsforbud i Jomfru Ane Gade fra lørdag aften.

Det betyder, at man må gå igennem festgaden, men man må ikke stoppe op.

- Vi har erfaring med, at folk står uden for restaurationerne og lige skal snakke af, siger vicepolitiinspektør Niels Kronborg fra Nordjyllands Politi.

Læs også Slut med fester: Politiet indfører opholdsforbud i Jomfru Ane Gade

Men den går altså ikke længere, for når klokken har passeret 22, er festen i gaden forbi.

- Vi er til stede i Jomfru Ane Gade og har samtidig aftalt med restautørerne der, at de giver gæsterne besked om, hvad de skal gøre, når stedet er lukket. Vi står klar til at gå i dialog med folk og forklare dem om de nye restriktioner, og vi er klar med bødeblokken, hvis man ikke finde ud af de nye regler, siger Niels Kronborg.

Opholdsforbuddet i Jomfru Ane Gade er indført, fordi Nordjyllands Politi på den måde vil forsøge at forhindre spredningen af coronavirus, ligesom politiets indsats nu igen er skærpet omkring aften- og nattelivet.

- Vi er til stede hele natten og er opmærksom på, at folk ikke tager ophold andre steder rundt om i Aalborg, siger Niels Kronborg.

Samtidig skærper politiet indsatsen i restaurationsmiljøet i hele Nordjylland.

Læs også Louise og Henrik får en anderledes bryllupsfest end ventet