Politiet twitter fra bagsædet af patruljevogn

Nordjyllands Politi ønsker at vise arbejdet frem på en mere umiddelbar måde, når man mandag twitter direkte fra bagsædet af en patruljevogn.

Når politiets patruljer i morgen mandag møder ind på eftermiddagsvagten, kl. 15-23, vil en af patruljerne have en ekstra medarbejder med på bagsædet - en medarbejder, der tweeter direkte fra de opgaver, som patruljen kastes ud i.

Det sker, fordi Nordjyllands Politi ønsker at vise arbejdet fra de spidse ender på en lidt anden - og mere umiddelbar – måde.

- Vi fortæller om opgaverne, mens de sker, og vi ved, at mange borgere er interesseret i at følge med i politiets arbejde, siger politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Marianne Vestergaard-Lau, der pointerer, at politiet med tweets fra en patruljevogn også gerne vil vise andet end bare "blå blink".

- Vores patruljer rykker ud til mange forskellige opgaver, for eksempel indbrud, færdselsuheld, mistænkelige personer – store som små hændelser, forklarer politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau.

Det kan blandt meget andet være rapportskrivning om politiopgaverne, der er en væsentlig del af politiets arbejde.

- Rapportskrivning sikrer grundlaget for senere sagsbehandling, så politirapporter er vigtige værktøjer for vores eventuelle videre efterforskning – og det håber vi, at patruljetweets også vil afspejle,  tilføjer politiinspektøren.

Sociale medier rummer mulighed for dialog, så Marianne Vestergaard-Lau oplyser, at man på mandag fra kl. 15-23 kan prøve, via Twitter, at stille spørgsmål til patruljen om dens arbejde, så vil patruljen svare – i det omfang opgaveløsningen tillader det.

Samtidig vil Nordjyllands Politi også gerne markere, at man netop har passeret 40.000 følgere på det sociale medie, Twitter. Og det er et medie, der siden opstarten – i december 2012 – har vist sig som et brugbart redskab som støtte i politiets arbejde.

- Vi bruger Twitter i dagligdagen, for eksempel til at advare om tricktyve eller til at efterlyse savnede personer. Vi bruger det også under større indsatser, for eksempel til karneval eller under et stormvejr, forklarer politiinspektøren, og hun understreger, at politiets brug af Twitter skal ses i samspil med politiets solide samarbejde med pressen.

- Pressen følger med på Twitter, og det er især journalisternes videre formidling af vores budskaber, der sikrer den helt store gennemslagskraft af for eksempel vores efterlysninger, fastslår politiinspektøren.

Og i morgen mandag er der altså en ekstra god grund til at følge med på Nordjyllands Politis Twitter-konto, når der bliver twittet fra bagsædet af patruljevognen.