Foto: Ib William Christensen

Postsyndere får frist

Postkasserne skulle være sat ud til vejen inden 1. januar i år. Alligevel er der nogen der endnu ikke har fået det gjort, og dem vil Post Danmark nu tage fat i.

Hanne Buus er i gang med sin daglige postrute i Nibe. En rute som er blevet meget nemmere efter postkasserne nu er blevet flyttet.

- Det betyder rigtig meget for mig. Jeg er ikke nær så træt når jeg kommer hjem for jeg skal ikke af cyklen så mange gange og jeg skal ikke gå så meget, siger Hanne Buus, postbud i Nibe til TV2/NORD.

Post Danmark er i fuld gang med at registrere de husejere som endnu ikke har sat postkassen ud til vejen. De vil nu få en henvendelse fra Post Danmark.

- Vi har god erfaring med at når dialogen den skærpes lidt, så er alle i bund og grund interesseret i at få det løst. Det er i sidste ende ejerens ansvar, at sørge for at brevkassen kommer ud til vejen, siger Jørgen Fischer, chef for forretningsdrift hos Post Danmark A/S til TV2/NORD. 

 
Synderne vil herefter få en forlænget frist til at få tingene bragt i orden.

- I sidste ende, og det sker først hvis man ikke har gjort brug af den sidste mulighed, så skriver vi simpelthen til kunden og meddeler at vi stopper posten fra en bestemt dato. Herefter vil vi returnere posten efter den dato, siger Jørgen Fischer, chef for forretningsdrift hos Post Danmark A/S til TV2/NORD. 

De nemmere postruter og den faldende postmængde betyder, ifølge Post Danmark, at de til næste år skal afskedige omkring 300 postbude.