LIGE NU:

Prinsesserne går til filmen

Først bog, så teater - og nu film om landbolig i Vendsyssel

Anne Marie Løns værk "Prinsesserne" om landbolivet i Vendsyssel, som det tog sig ud i vores nære fortid, fortalt på 600 sider, har givet Vendsyssel Teater sin største publikumssucces nogensinde. Og nu går prinsesserne til filmen.

Filmselskabet ASTA-film, som har produceret et utal af kendte danske film bl.a. "Jeg er Dina", "Klinkevals", ""Bornholms Stemme" og Kærlighedens stemme" har med Peter Schrøder som instruktør, ansøgt og fået 150 000 kr. i støtte af Hjørring Kommune til udviklingen af et filmmanuskript til Prinsesserne.

Det ansøgte beløb søges til at dække omkostningerne ved udvikling af manuskriptet som udarbejdes af Vivian Nielsen og Peter Schrøder.

Populært teater

På Vendsyssel Teater i Hjørring har forestillingen "Prinsesserne" påkaldt sig en enorm opmærksomhed fra publikum.

Efterspørgslen på genopsætningen af "Prinsesserne" er det helt store trækplaster i 2007 og 2008 og selvom mere end 4336 tilskuere allerede har set forestillingen, har et tilsvarende antal bestilt billetter til genopsætningen i 2008.

Som Matador og Krøniken

Instruktør, skuespiller og teaterdirektør Peter Schrøder er ikke i tvivl om hvorfor både teaterets dramatisering og en kommende filmatisering appellerer til et stort publikum:

- Både Matador og Krøniken beskæftiger sig med "den nære fortid" - en tid der endnu ikke er svunden, men som præger og påvirker vores samtid; moral, skikke og traditioner, med et galleri af personer, som vi for det meste kan genkende en smule af os selv i.

Prinsesserne er på mange måder en enestående roman, som netop har disse egenskaber, mener Peter Schrøder.

160421 Henning Bagger vejr

Sol og varme til store dele af landet

Blå blink

Biljagt med over 200 km/t: Vanvidsbilist standset af sømmåtter

40_percent

play Sparekasse vil kickstarte foreningslivet med en million kroner

80_percent

play Stor aftale om yderligere genåbning på plads: Her er overblikket

160421 Henning Bagger vejr

Sol og varme til store dele af landet

Blå blink

Biljagt med over 200 km/t: Vanvidsbilist standset af sømmåtter

Til forsiden

Til forsiden