Årets Kvindelige Hovedrolle, Reumert 2014. Foto: Jakob Boserup

Årets mandlige birolle, Reumert 2014. Foto: Jakob Boserup

1 af 2

Prisregn over Aalborg Teater

Tre nordjyske priser. Årets Reumert-uddeling blev en stor succes for Aalborg Teater.

Aalborg Teater har haft en flot sæson, hvilket blev kvitteret med tre priser. I alt var teatret nomineret til syv priser.

Marianne Høgsbro modtog prisen for Årets Kvindelige Hovedrolle for sin præstation som Fru Levin i teatrets Indenfor Murene.

- Marianne Høgsbro skabte en bevægende Sara Levin, fuldkommen fri af teatertraditionen. Vi så en klog og underfundig kvinde, hvis ord om familiens lov fik så nutidig en følsomhed, at vi hørte dem, som var det første gang, lød det til prisfestivalen.

Der var også priser til teatret for Årets Mandlige Birolle til Andreas Jebro og Årets Musikteater/Show til musicalen "En kort en lang." Om disse blev der sagt:

- Han var klædt ud som en nar, men han opførte sig som den lækreste forfører - og netop derfor endte Andreas Jebro med at fordreje hovedet på alle. Også den kvinde, han egentlig ikke kunne få. Farcekunst med scorekraft!

- Alle knuselskede denne boblende bøssemusical, En kort en lang. En frydefuld, dejligt bramfri og velspillet forårsfornøjelse med et sprællevende persongalleri. Til gyngende ørehængere i en dynamisk og legesyg iscenesættelse. Sikke en fest.

Aftenens mest prestigefyldte pris, Årets Hæderspris, gik til skuespiller Henning Jensen. Han kunne blandt andet opleves på Aalborg Teater i forestillingen "Indenfor Murerne."