Rana El-Hussein, Helene Jørgensen og andre nordjyder lærer om dialog og tolerance

Center for Dialogkaffes nystartede uddannelse Brobyggeruddannelsen, med tidligere politiker Özlem Cekic i spidsen, starter lørdag i Aalborg.

Hvad er det værste du kan finde på at sige, lyder spørgsmålet fra TV2 Nords reporter. 

Svarene varierer ud i forskellige bandeord. En siger ”forhelvede noget lort” en anden ”det er sgu da træls”. En tredje forklarer, at til en kvinde må det grimmeste bandeord være ”bitch”.

Sådan et sprogbrug er Özlem Cekic ude på at ændre. Derfor rejser hun landet rundt for at uddanne danskerne til at tale bedre sammen - og i dag er det nordjydernes tur til at komme på skolebænken.

- Vi har så mange fordomme nogle gange, at det blokerer for selve dialogen, forklarer den tidligere folketingspolitiker, og uddyber, hvordan dialog mellen uenige parter kan løbe af sporet.

-  Desværre bliver mange af de her politiske samtaler polariserede, vi sætter mærkater på hinanden. Ikke nok med at vi er uenige, så kan vi ikke være i rum sammen. 


Håber at blive bedre til dialog

Derfor ser hun et behov for at uddanne på danskerne. Kurset er finansieret af Folketinget og Nordea Fonden, og 40 nordjyder er mødt op for at blive bedre til at snakke og være uenige med hinanden.

-  Jeg håber på at lære, at være med til at starte en god dialog og blive bedre til at lytte, lyder det fra Helene Jørgensen fra Thy.

Også Lars Nørgaard fra Nørholm håber at komme klogere fra kurset.

- Jeg vil gerne lære mig selv bedre at kende og måske lære at kommunikere bedre med andre mennesker.

Rana El-Hussein fra Aalborg stemmer i.

- Det er godt, at man får evner og redskaber til at hjælpe en med at finde den gode tone, når man snakker med andre, som har andre meninger.

Med debatter, dialog og konfliktkursus i bagagen er planen, at de 40 nordjyder skal klædes på til bedre dialog. Og står det til Özlem Cekic, må det gerne udbredes.

- Jeg håber, vi kan være med til at skabe ringe i vandet. At der er flere, der kan se, at de er nødt til at tage et personligt ansvar, når det handler om dialog, slutter hun. 


Seneste nyt

fra Nordjylland