Ranum mister busrute

01:53

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

Eleverne på Ranum Efterskole bruger flere gange om ugen den direkte forbindelse fra Ranum til togstationen i Hobro. Men fra den 26. juni kører 57?eren ikke længere igennem den lille by.

I forbindelse med en stor omlægning af busdriften i Vesthimmerland skal bussen ikke længere køre ind om Ranum på sin vej mellem Løgstør og Hobro. I stedet vil politikerne indsætte en såkaldt fødebus. Men det giver flere skift og muligvis lang ventetid for eleverne på Ranum Efterskole.

- Det får store konsekvenser for skolen. Jeg kan godt forstå, hvis elevernes forældre vælger os fra. Med planerne kommer vi til at ligge længst ude i udkantsdanmark, siger Ranum Efterskoles forstander Olav Storm Johannsen

 

I Vesthimmerlands Kommune  er strategien for den offentlige transport at forbinde de større byer med flere og hurtigere busafgange. Og det går så ud over en lille by som Ranum. Borgmesteren er godt klar over, at betjeningen af Ranum bliver dårligere.

- Det handler også om økonomi det her, og så må vi se på, hvordan vi betjener flest muligt på den bedst mulige måde, siger Knud Kristensen

 

Vesthimmerlands Kommune holder temadag om busdriften i morgen.

Forsiden lige nu