Rebild kan ikke give erstatning

Rikke Karlsson (DF) var torsdag aften den eneste, der var for en erstatning til børnene i Rebild-sagen. Men selvom byrådet ville, så kan de ikke give børnene penge.

Rikke Karlsson (DF) var torsdag aften det eneste medlem af byrådet i Rebild, der ville give børnene en erstatning på omkring en million kroner.

- Det er jo en ren tilståelsessag, og jeg mener, at der er noget galt, når de chefer vi lige har fyret for deres forsømmelser forlader kommunen med en pose penge, mens vi skubber ofrene ud i mørket ad bagdøren med hatten i hånden, siger Rikke Karlsson (DF).

Men tilståelsessag eller ej, så var der ikke stemning for en erstatning, der sammen med den erstatning som Retten i Aalborg tilkendte børnene fra faren i sagen, ville give dem de omkring to millioner kroner, som børnene havde bedt om.

Hvis der havde været stemning for erstatningen, så er det dog ikke sikkert, at byrådet kunne give børnene penge.

- Hvis kommunen ikke har pligt til at udbetale erstatning, så har byrådet heller ikke ret til at gøre det, siger lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing.

Ifølge ham kan kommunekassen nemlig kun åbnes, hvis det på et meget sikkert juridsisk grundlag kan sandsynliggøres, at Rebild Kommune ville tabe en eventuel erstatningssag.

 - Det kan godt være, at jeg var alene omkring det her forslag i byrådet, men jeg er sikker på, at jeg har alle kommunens borgere bag mig, siger Rikke Karlsson til TV2/Nord.

OPDATERET