LIGE NU:

Regeringen vil styrke erhvervslivet i Nordjylland

Ni erhvervsklynger skal bygge bro mellem lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner i Nordjylland.

Fra næste år introducerer Uddannelses- og Forskningsministeriet en række nye såkaldte erhvervsklynger i hele landet. Klyngerne skal skabe samarbejde mellem forskere og virksomheder, og dermed få mere innovation ud i samfundet.

- Vi har et stærkt erhvervsliv i hele Danmark. Det skal de nye klynger være med til at støtte op om ved at danne bro mellem forskningsmiljøer og virksomheder, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

I alt skal der være 14 videns- og erhvervsklynger med en geografisk fordeling i hele landet. 9 af klyngerne kommer blandt andet til at have afdelinger i Nordjylland. Her vil Energi-teknologi-klyngen have hovedsæde i regionen, mens den maritime klynge kommer til at åbne sit næststørste kontor i Frederikshavn.

Ni af de nye erhvervsklynger skal være i Nordjylland. 
Ni af de nye erhvervsklynger skal være i Nordjylland. 
Foto: Uddannelses- og Forskningsministeriet

- Det er vigtigt, at man kan arbejde og bo i alle dele af landet, og jeg glæder mig til at følge de kommende væksteventyr i både land og by, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Klyngerne skal i første omgang danne bro mellem virksomheder og forskning i fire år. Her vil de modtage 480 millioner kroner fra uddannelses- og forskningsministeriet og Erhvervsfremmebestyrelsen.

Herudover er det et håb, at de kommende klynger kan være med til omstillingen til en mere grøn og klimavenlig produktion.

Fordelingen af klynger i Nordjylland: