Regeringens skoleudspil ikke godt nok

Regeringen præsenterede i dag deres oplæg til en ny folkeskole, dagen efter at de danske skoleelever fik dumpekarakterer i OECD?s PISA undersøgelse. Det er ikke godt nok, mener en mor fra Løgstør.

Karen-Sofie går i 7.B på Løgstør Skole. I dag har hun kun en time på skemaet. Hver onsdag står der kun en times dansk på skemaet, men ingen af de andre dage har hun fri senere end klokken 14.

- Jeg er selvfølgelig bange for at hun ikke kan det hun skal, når hun går ud af folkeskolen, siger Karen-Sofies mor Anita Vejen Jørgensen til TV2/NORD.
Karen-Sofie har 20 lektioner a? 60 minutter, så hun får lige den undervisning hun har krav på.

- Det er klart at vi som skole gerne vil give dem nogle flere timer, men vi lever fuldt ud op til minimums timetallet, siger skoleleder Gunnar Verner Villumsen, Løgstør Skole til TV2/NORD.
Undervisningsministeren fremlagde i dag regeringens udspil til en ny folkeskole. Et udspil som ikke imponerer folketingsmedlem Pernille Vigsø Bagge fra SF.

- Regeringens folkeskoleudspil i dag taler om flere karakterer, flere elever i klassen og offentliggørelse af nationaltest. Det er ikke noget der løfter fagligheden i folkeskolen for Karen-Sofie og andre som oplever de her besparelser meget massivt, siger folketingsmedlem Pernille Vigsø Bagge fra SF til TV2/NORD.

Undervisningsminister Tina Nedergaard fra Venstre kunne i dag ikke finde tid til at kommenterer Karen-Sofies timetal - eller mangel på samme.

Forsiden lige nu