LIGE NU:

Region Nordjylland: Nu skal alle coronatests forudbestilles

Mandag oplyste Region Nordjylland at alle coronatests nu skal forudbestilles.

Fra i dag, mandag, er det for alle nordjyder et krav at forudbestille en coronatest. Det sker som et led i at skabe bedre kø og styring, oplyser Region Nordjylland.

Det er på hjemmesiden coronaprøver.dk, nordjyderne skal bestille en tid, hvis man vil testes for corona. Tidligere har det kun været nødvendigt, når man skulle testes i Hjørring, Nørresundby og Thisted.

quote - Vi arbejder konstant på at gøre det nemmere og bedre for nordjyderne at blive testet for corona. Med tidsbestilling bliver det muligt at styre køen på de faste teststeder.

Tina Beith, driftsansvarlig for Testcenter Danmark, Region Nordjylland.

Men nu gør det sig også gældende i Hobro, Brønderslev, Frederikshavn, Brovst, Hirtshals, Læsø, Frøslev, Skørping og Aars, hvor der er varierende åbningstider. Åbningstiderne i det forskellige byer kan ses her.

Styr på køen

Én af årsagerne til den ændrede strategi for testbestilling er, at man igenne onlinebestilling bedre kan styre køerne ved teststederne.

- Vi arbejder konstant på at gøre det nemmere og bedre for nordjyderne at blive testet for corona. Med tidsbestilling bliver det muligt at styre køen på de faste teststeder, og det bliver forhåbentligt hurtigere for borgerne at lade sig teste rundt omkring i regionen, siger Tina Beith, der er driftsansvarlig for Testcenter Danmarks aktiviteter i Region Nordjylland.

Samtidig ønsker Region Nordjylland med de digitale tidsbestillingerne bedre at være bedre til at sikre det rette mandskab og ressourcer.

- Det gør det mere smidigt for os at planlægge, når vi har en pejling på antallet af borgere, der vil lade sig teste. Og den mere smidige planlægning skulle også gerne resultere i et mere effektivt setup, der igen kommer borgerne til gode, siger Tina Beith.

Enkelt undtagelse

I forbindelsen med ændringen af bestilling af test oplyser regionen, at man forstat vil rykke ud akut med mobile testcentre. Region Nordjylland har tidligere etabeleret midlertidige teststeder, hvor smittetrykket pludselig er steget lokalt. Det gælder byer som Droninglund og senest Gjøl, hvor der blev oprettet mobile teststeder med kort varsel.