LIGE NU:

Smitten stiger i Jammerbugt: Kedelig førsteplads til nordjysk kommune

Jammerbugt Kommune topper med 212 smittede listen over de kommuner, der har flest smittede set i forhold til indbyggertallet.

Det såkaldte incidenstal er de seneste syv dages smittede per 100.000 indbyggere i kommunen, og i Jammerbugt Kommune er det  steget, således at det lørdag er det højeste i hele landet.

Efter Jammerbugt Kommune kommer Faxe, Struer og Billund, der altså udgør de kommuner med relativt flest smittede i Danmark.

Det går med andre ord den gale vej med smitten i Jammerbugt Kommune. Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der lørdag er 81 personer, der er blevet smittet med corona. Det tal var torsdag på 65. Og lørdag er det incidenstallet også noget højere end torsdag, hvor det lå på 170.

Også på landsplan er der sket en stigning. Der er i det seneste døgn registreret 500 nye tilfælde af coronavirus i Danmark. To personer er døde, og i alt 110 er indlagt, oplyser Statens Serum Institut lørdag ifølge TV2.

Antallet af nye smittede er det højeste i cirka to uger. Sidst, der var 500 eller flere, var den 2. oktober, hvor der var 536 nye smittede.

På listen over de kommuner, der fortsat har et højt incidenstal ligger endnu en nordjysk kommune; nemlig Brønderslev. I Brønderslev Kommune ligger incidenstallet på 135, hvilket placerer kommunen på femte plads over kommuner med flest smittede borgere pr. 100.000 indbyggere.

Men ifølge tal fra Statens Serum Institut så er tallet dog de seneste fem dage gået ned ad. For fem dage siden lå tallet nemlig på 152. I dag er der konstateret 49 borgere i Brønderslev Kommune smittet med corona.

Jammerbugts borgmester, Mogens Gade (V) om ekstra testmuligheder på Gjøl.

Allerede mandag kunne man konstatere et stigende smittetal i og omkring Gjøl i Jammerbugt Kommune, og det fik Region Nordjylland til at sende mobile testenheder til området i samarbejde med Jammerbugt Kommune. 

TV2 Nord var torsdag forbi det mobile testcenter på Gjøl

-  Det er vigtigt, at vi hurtigt får afdækket og inddæmmet smitten. Det gode samarbejde med regionen kommer til at få en positiv indvirkning på at få smitten stoppet, lød den allerede dengang fra borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade.

Men nu seks dage senere er tallene dog ikke gået ned ad - tværtimod. Borgmesteren er dog også klar over, at test gør det ikke alene, idet han opfordrede kommunens borgere til at huske at efterleve sundhedsstyrelsens anbefalinger om afstand og hygiejne.

Udvidet åbningstider i mobile enheder

Regionrådsformand Ulla Astman (S) fortæller, at man med de mobile testenheder har haft erfaring og succes med at få lukket konkrete lokale smitteudbrud ned hurtigt.

- Det er vigtigt med en let adgang til test, og vi vurderer hele tiden, hvor behovet er størst. Det er vores opgave som region at udføre test, og de mobile testenheder sender vi ud, når der er et særligt behov. Det kan vi se, at der er lige nu i og omkring Gjøl, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Kø for at komme til det mobile testcenter i Dronninglund den 17. september

Regionen har tidligere blandt andet haft mobile testenheder i Dronninglund, hvor smittetallet pludselig steg kraftigt efter et Open By Night-arrangement.

Brønderslev Kommunes borgmester Mikael Klitgaard (V) om hvilke tiltag kommune og sundhedsmyndighederne greb til, da smitten tilbage i september var voldsom høj i kommunen.

Den mobile testenhed er ikke længere på Gjøl, men er rykket til Brovst, hvor man kan hver tirsdag mellem klokken 10.00 og 17.00 i Jammerbugt Sundhedshus i Brovst.

Og regionens mobile testenheder holder fra mandag i uge 43 åbent længere end sædvanligt. Ligesom der i Brønderslev og Hobro indføres ekstra test-muligheder på udvalgte dage. De mobiltestenheder er kun for personer uden symptomber.

Du kan se hvor Region Nordjyllands mobile testenheder uden tidsbestilling holder til her. 

Vesthimmerlands Kommune ligger lavt

I Nordjylland er det ifølge lørdagens corona-tal fra Statens Serum Institut Vesthimmerlands Kommune, der har det laveste incidenstal. Det ligger på 8. Derefter kommer Morsø Kommune med et incidenstal på 10. 

Frederikshavn Kommune er efter en længere periode med markante høje smittetal røget langt ned af listen over kommuner med høje incidenstal, idet der lørdag nu blot er konstateret 32 nye smittede, hvilket giver kommunen et incidenstal på 39.

Thisted har et incidenstal på 35, Rebild på 30, Mariagerfjord Kommune på 41, Aalborg Kommune har et incidenstal på 31, Hjørring på 65 og Læsø på 112.

 

40_percent

play Borgmestre brokker sig efter uheld med broklap: Vil ikke have broen fjernstyret

25_seconds

play Nordjylland får det pæneste vejr tirsdag

job3

play Tilbage på arbejdet: - Man manglede kollegapausen

def_thumb,50_percent

play Gratis færge til Livø: Ikke alle er tilfredse med timingen

40_percent

play Borgmestre brokker sig efter uheld med broklap: Vil ikke have broen fjernstyret

25_seconds

play Nordjylland får det pæneste vejr tirsdag

job3

play Tilbage på arbejdet: - Man manglede kollegapausen

Til forsiden

Til forsiden