07:25

Foto: Iben Hedemann

1 af 2

Regionen står fast: Har holdt det, vi lovede

Sundhedshuset i Hurup skaber splid mellem Region Nordjylland og lægerne i området.

Regionsrådsformand Ulla Astman afviste i aftes på TV2/Nord, at læger fra blandt andet Vestervig og Hurup i sin tid skrev under på forslag om et nyt sundhedshus under falske forudsætninger, som lægerne ellers har påstået.

- Det er det projekt, vi har ansøgt. Vi har holdt det, vi har lovet, og vi har ikke på noget tidspunkt fra Regionens side lovet, at regionen vil overtage ejendommene, siger Ulla Astman.

- Det er ikke korrekt. Vi underskrev nogle hensigtserklæringer, at hvis vi kunne gennemføre det projekt, vi lagde frem, så ville de enkelte læger være villige til at flytte ind i byggeriet, siger formand for Praktiserende Lægers Organisation i Nordjylland Kaj Bernth.

Ifølge lægerne blev de lovet, at kommunen ville overtage deres klinikker, betale flytteomkostninger og tilbyde en reduceret husleje, hvis de ville skrive under på, at de var interesserede i at flytte ind i det nye sundhedshus. Lægerne mener, at deres opbakning har en stor del af æren for, at sundhedshuset i Hurup overhovedet er blevet til noget.

- Jeg anerkender, at de praktiserende læger var rigtig gode til at være med til at sætte dagsordenen for sundhedshusene, men jeg bliver nød til at sige, at det ikke er helt historisk korrekt, den gengivelse, Kaj Bernth han giver. Den ansøgning, vi sendte afsted var udarbejdet i fællesskab med kommunerne og de Praktiserende Lægers Organisation, og det er det projekt, vi i dag ser etableret, siger Ulla Astman.

Se diskussionen mellem Ulla Astman og Kaj Bernth øverst i artiklen.