Foto: Per Frank Paulsen (Arkivfoto)

Regionen vil undersøge stigning i responstider

Ambulancernes responstid er steget i otte ud af de 11 nordjyske kommuner. Det er konklusionen i rapport om responstider i Region Nordjylland. Nu skal baggrunden for stigningen undersøges.

Mandag aften blev den negative udvikling i ambulancernes responstider i Nordjylland diskuteret af forretningsudvalget i Regionsrådet.

- Man tog responstidsrapporten til efterretning, for det er jo sådan, det er. Der er en klar accept af, at kontrakten er overholdt. Så vi kan ikke gøre andet, end at have en tæt dialog med Falck om den daglige drift, siger Ulla Astman (S), der er regionrådsformand i Region Nordjylland.

Ifølge formanden var der også en diskussion om baggrunden for stigningen, selv om samme tendens gør sig gældende på landsplan.

- Det vil vi nu have undersøgt. Vi skal finde ud af, hvorfor det er, at der i det hele taget er syv procent flere ambulancekørsler i det andet kvartal af 2017, end der var i årets første kvartal.

Læs også Ambulancernes responstider stiger: Det er bekymrende

Det kan være årsager som eksempelvis en række store arrangementer i landsdelen, nye retningslinjer for, hvornår man sender en ambulance ud, eller fordi der bliver flere ældre blandt befolkningen.

- Vi har bedt vores folk om at se på, hvad baggrunden er. Der er en professor på området, som beskæftiger sig med netop det her. Så vi skal finde ud af, om der er noget, vi kan gøre anderledes. Det håber vi, at hendes forskning kan være med til at svare på, siger Ulla Astman.