Foto: Rune Borre-Jensen (arkiv)

Regionsklinik lukker efter et halvt år

Efter kun et halvt år lukker Region Nordjyllands regionsklinik i Brønderslev. To læger har købt praksis i byen og flytter ind i klinikkens lokaler.

Regionsklinikken i Brønderslev får kun syv måneders levetid. Fra 1. februar er der nemlig praktiserende læger i byen igen, og så er der ikke brug for klinikken.

- Det er ikke ofte, man kan glæde sig over, at noget får en kort levetid, men det vil jeg tillade mig at gøre i tilfældet med regionsklinikken i Brønderslev, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

- Brønderslev er en af de kommuner i Nordjylland, hvor der mangler praktiserende læger, så det er en glædens dag, når to nye vælger at opstarte en praksis her, fortsætter hun.

Regionsklinikken åbnede 1. juli i år på Dannebrogsgade i Brønderslev og det er også her de to praktiserende læger skal have til huse.

- Det understreger også, at Region Nordjylland betragter regionsklinikkerne i landsdelen som en midlertidig løsning, der kan lukkes ned, så snart nye lægekræfter er klar til at tage fat, siger Ulla Astman.

Lægerne overtager de cirka 3000 patienter regionsklinikken servicerede, og alle får i løbet af januar tilsendt deres nye sundhedskort.