Foto: Daniel Mikkelsen

Regionsråd kræver svar

De nordjyske politikere i Regionsrådet vil have svar på, hvorfor 127 patienter har måttet vente op mod to måneder på at få resultaterne af CT-scanninger.

Forretningsudvalget i regionen drøftede mandag problemet, der tidligere på dagen blev kendt, da P4Nordjylland kunne afsløre, at nordjyske patienter, deriblandt kræftpatienter, ikke umiddelbart har kunnet få klarhed over deres behandlingsforløb.
Det skyldes, at to højtspecialiserede læger på Radiologisk Afdeling er langtidssygemeldte.

- Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, at patienter skal vente op mod to måneder. Det er både uacceptabelt og beklageligt, at man er havnet i denne situation, siger regionsrådsformand, Ulla Astman (Soc.Dem.).

Hun har nu bedt sygehusledelsen på Aalborg Sygehus om en skriftlig redegørelse om, hvad der er sket, og hvad sygehuset gør for at rette op på situationen.

- Vi ved godt, at det ikke er af modvilje, sygehuset er havnet i den uheldige situation, men vi har ikke været bekendt med det før nu, og vi vil som politikere have at vide hvad, der ligger til baggrund, og hvordan har man fra afdelingens side har vurderet hvilke patienter, der har kunnet vente længe end andre, siger Ulla Astman.

Ledende overlæge for den pågældende afdeling, Henrik E. Gregersen, beklager ventetiden over for patienterne, og fastslår, at situationen ser meget lysere ud nu end for få dage siden.

- Vi har alle taget en ekstra tørn, og vi har fået hjælp fra læger fra andre regioner, så jeg betragter det som et problem, der nu er løst, siger Henrik E. Gregersen.